MADEN İŞ SENDİKASI

Soma'ya Doğal Gaz Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma'ya Doğal Gaz Geliyor
Lisans Anlaşması Yapıldı
haber altı 2 komulabilir
AK Parti Manisa Milletvekili Avukat Mehmet Ali Özkan, Soma’nın kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacak doğalgazın ilçede kullanımına başlanmasının en önemli ayağı olan lisans anlaşmasının yapıldığını açıkladı. 
Özkan, yaptığı açıklamada, ilçenin doğalgaza kavuşması için Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile uzun süredir devam eden görüşmelerin sonuç verdiğini, lisans anlaşması ile çalışmaların daha da hızlanacağını ifade etti.
 
SOMA, YATIRIMCILAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Doğalgazın, ısınma aracı olmasının yanı sıra sanayi alanında da kalkınmanın en önemli adımlarından biri olduğunun altını çizen Özkan, “Doğalgazı sadece ısınma aracı olarak düşünmek hata olur. Soma’nın kalkınması için atılması gereken adımları bir puzzle olarak düşünürsek, en önemli parça doğalgazdır. Doğalgaz, özellikle son yıllarda üzerinde çalıştığımız Soma Organize Sanayi Bölgesi projemizin de geleceğine yön verecektir. Çünkü yatırımcılar, yatırım yapacakları bölgeyi seçerken en önemli maliyetlerden biri enerji olduğu için, bölgenin enerji alt yapısına bakıyorlar. Bu yüzden, doğalgazın varlığı, ilçemizi büyük yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek” dedi.
 
ÇEVRE KİRLİLİĞİ AZALACAK
Doğalgazın çevre dostu olma özelliğine de dikkat çeken Özkan, “Özellikle termik santralde çalışanlar iyi bilirler. Allah’ın bölgemize bir lütfu olan kara elmasımız, benzersiz kömürümüz, santralde kendiliğinden tutuşmuyor. Petrol türevi yakıtlarla ateşleme gerçekleştiriliyor. Bu yakıtlar da ilçemizde, özellikle hükümetimizin hassas olduğu hava emisyon değerlerini yükselten önemli bir faktör olarak kayıtlara geçiyor. Bu sebeple, doğalgazın çevre kirliliğinin önlenmesine sağlayacağı katkı da göz ardı edilmemeli” ifadelerini kullandı.
 
“HEP BİRLİKTE DAHA İLERİYE”
Soma halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Özkan, şunları kaydetti: 
“Yukarıda belirttiğimiz gibi, Soma’ya yapılan her yatırım puzzle’ın bir parçası. Soma’da büyük resim oluşmaya başladı. Halkımız bize ve hükümetimize güvensin. Cefakâr Soma halkı, her şeyin en iyisine, en yenisine, en güzeline layıktır. Doğalgaz, şimdiden ilçe halkımıza hayırlı olsun. Soma’yı hep birlikte ve el birliği ile daha ileriye taşıyacağız.”
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaştepe Yolu Kızılören Yol Kavşağındaki Kazada 1 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Savaştepe Yolu Kızılören Yol Kavşağında...

Soma'ya Giriş Soma'dan Çıkış Kontrol AltındaSonraki Haber

Soma'ya Giriş Soma'dan Çıkış Kontrol Alt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar