Tarım işçilerine özel bir belge çıkarılsın.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Tüm belgelerinin eksiksiz olduğunu belirten Soma Mevsimlik Tarım İşçileri Taşıyıcıları Dernek Başkanı İbrahim Ersoy, "Bizler tarım işçileri taşıyıcıları olarak jandarma denetimlerinde sürekli 7 bin liraya varan trafik cezaları alıyoruz. Sebepte Manisa Büyüjkşehir Belediyesi'nin uygulamış olduğu J plakasının olmaması. Bizde tüm taşıma belgeleri ile trafik belgeleri tam. Ceza yiyoruz bir de araçlarımız 61 güne kadar bağlanıyor. Bu kadar insan mağdur kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız insanlara iş istihdamı yaratın diyor. Biz de istihdam yaratıyoruz ama hep kaçarak korku içersinde seyrediyoruz." dedi. 

 

"Tarım işçilerine özel bir belge çıkarılsın"

Bir diğer tarım işçi taşıyıcısı Ali Karagöz, "Türkiye'nin hiçbir ilinde olmayan J plakasını Manisa'da uyguluyorlar. Jandarma Trafik hergün 3-4 aracımızı bağlıyor. Diğer illerde bu yok. Milli eğitimlere taşımalı okul servislerine özel belge çıktı. Bize de ayrı bir belge çıkarılsın istiyoruz. Bu plakanın maliyeti çok fazla. J plaka demek işçi servisi demek. Yılda 12 ay çalışan bir servisle aynı kefeye konuyoruz. Biz yılda 5-6 ay çalışıyoruz. Bu plakaların eğeri 70 bin lira biz bu plakayı alarak bu işi yapamayız. Bizim devletimizden isteğimiz sezonluk tarım plakası ya da farklı bir belge. Tarım işçilerini taşıyan araçlar kaza yapıyor. Biz korkarak işçimizi tarlaya götürmeye çalışıyoruz. Yol kesik üzerine gidip ceza yemektense işçimizin mağdur olmasındansa tarla yollarından ara yollarından kaçıyoruz. Allah korusun araçlarımız ister istemez kayıyor. Zeytin tarlalarından biz işçi taşıyoruz. Araçlarımızın MTV'si ÖTV'si hepsini ödüyoruz, devlete vergimizi veriyoruz. Tek sıkıntımız J plaka. Bu işçileri açıkta bırakmamız lazım. Bunun acilen önüne geçilmesi lazım. Bugün biz gidemedik bizler işsiz kaldık, işçi işsiz kaldı, tarlada mahsul kaldı herkes mağdur." dedi.

14 yıldır tarım işçilerini taşıyarak geçim sağladığını belirten İhsan Erçin ise "Devlete vergimi ödüyorum. Ödediğim halde bu plakayı sorun yapıyorlar. Bizlere ağır trafik cezaları yazıyor ve araçlarımız 2 ay bağlıyorlar. Biz devletimizden bize yol açmasını istiyoruz. Herkes mağdur sabahın 5'inde kalkıpta ekmek parası için yola çıkanlara sadece bir plaka peşinde mağdur ediyorlar. Yola çıktığımızda yolda giderken bile araçlarımızı durdurarak J plakası Büyükşehirin uygulaması diyerek ceza yazırlar. Büyükşehir Belediyesi de plakasız bu işi yapamazsınız diyorlar. Bu cezalardan biz bıktık usandık. Şu anda da jandarmanın denetim korkusundan burada kaldık. Bu insanların hepsi mağdur durumda. Devletimizden bu insanların yolunun açılmasını istiyoruz. Zeytin, pamuk, domates işlerine gidiyoruz. Servis yapmıyoruz. Bu insanların hepsi günlük çalışarak geçinen insan." dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komiser TEKTOSUN Annesini Kaybetti.Önceki Haber

Komiser TEKTOSUN Annesini Kaybetti.

İlk Çiçek Ve İkram Polis'denSonraki Haber

İlk Çiçek Ve İkram Polis'den

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar