MADEN İŞ SENDİKASI

Toplu İş Sözlenmesinde Bir İlk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu İş Sözlenmesinde Bir İlk
Kamuda bu yıl bir ilk yaşanacakKamuda çalışan işçiler için yakında başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi Türk-İş ve Hak-İş hazırlıklarını sürdürüyor. Görüşmelerde birlikte hareket etme kararı alan iki konfederasyonun ilk 6 ay için yüzde 15’lik bir zam talebi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Söz konusu sözleşmeden bu yıl taşerondan kadroya geçen işçiler ilk defa faydalanacak.
haber altı 2 komulabilir

650 bin kamu işçisinin maaşına yapılacak zam oranları için görüşmeler başlıyor.

Kamuda çalışan emekçilerin toplu sözleşme süreci için gözler görüşme takvimine çevrildi. Görüşmelerde işçiyi Türk-İş temsil ederken hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı katılacak. Türk-İş'in imzaladığı oran kamuda üyeleri bulunan Hak-İş için de bağlayıcı olacak.

Edinilen bilgilere göre bu yıl Türk-İş asgari ücrette olduğu gibi kamudaki toplu sözleşme sürecinde de Hak-İş ile birlikte hareket etme kararı aldı. Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgilere göre, Türk-İş ve Hak-İş bu yıl uzlaşı halinde ortak bir teklif sunacak.

Teklif metnini hazırlamak üzere olan konfederasyonların ilk altı ay için yüzde 15’lik bir zam isteyeceği öğrenildi. İkinci altı ay ve sosyal haklara ilişkin taleplere de son şeklinin verilmeye çalışıldığı belirtildi.

Bu arada Mayıs ayında başlaması planlanan görüşmelerde bu yıl bir ilk yaşanacak. Kamuda taşerondan kadroya geçen işçilerle birlikte bu yıl toplam 650 bin emekçi için görüşmeler yapılacak.

Öte yandan, kıdem tazminatı mücadelesi, asgari ücret görüşmeleri ve 1 Mayıs alanlarında işçiyi yalnız bırakmayan Vatan Partisi de süreci yakından takip ediyor. Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu, toplu sözleşme sürecine ilişkin sendikalarla görüş alışverişi yapıyor. Bu kapsamda şu ana kadar Hak-İş Konfederasyonu, Belediye-İş ve Tes-iş sendikalarını ziyaret etti.

Kaynak Ulusal Kanal


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Kınık Karayolundaki Kazada 1 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Soma Kınık Karayolundaki Kazada 1 Kişi Y...

Koronavirüsü atlatanlara kötü haberSonraki Haber

Koronavirüsü atlatanlara kötü haber

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar