MADEN İŞ SENDİKASI

Türk İş Başkanı Atalay İş Güvenliği Enerji Bakanlığına Verilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mezarları başında Yazıyı okudu Ağladı
haber altı 2 komulabilir

Manisa'nın Soma ilçesinde Ege linyit İşletmeleri Müessese Müdürü Hakkı Duran ziyaret eden Türk İş Başkanı Ergün Atalay Maden İş Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Soma Maden İş yönetim kurulu üyeleri,ELİ Müesese Müdürü  Hakkı Duran’ı makamında ziyaret ettiler. ziyarette madencilik ve sorunları konuşulurken Türk İş başkanı Ergün Atalay bir sohbette şöyle dedi. Bana bir konuşma fırsatı verilmişti geçtiğimiz gün bende maden işçilerinin Ankara'dan yönetilemeyeceğini madenin çıkarıldığı yerlerde maden teşkilatının kurulması nın gerektiğini anlattım. İş Güvenliğini Çalışma Bakanlığından alınması gerekir.Enerji bakanlığına verilmesi gerekir.Çalışma bakanlığı denetlemesi zor.SGK Nasıl denetlesin dedi. daha Sonraları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Süleyman Soylu ile birlikte  Madenci mezarlarını   ziyaret ederek Karanfil bıraktılar. mezarlığın üzerindeki yazıları okuyan Bakan Soylu  Maden şehidi Ali Yüksel’in mezarlığına çocuğu tarafından bırakılan bir mektubu gören Soylu, hemen mezarlığın başına çökerek duygu dolu satırları okudu. Mektubu okuyan Soylu gözyaşlarına hakim olamadı. Göz yaşlarını eliyle silen Soylu, ardından maden şehitleri için dua etti. Maden Ocağında Birlikte ölen maden şehidi Baba ve Oğulun evini   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avkaş ailesini ziyaret etti.

 

Daha Sonraları Maden İş Sendikasını Ziyaret eden Bakan Soylu ve Atalay,Akçul Soma maden faciasının tüm Türkiye’ye ders olduğunu belirterek, “El birliğiyle madencilik konusunda atılan adımları dünyanın en üst seviyesine çıkartmak zorunluluğumuz var. Her şeyden fedakarlık yapılabilir ama asla iş sağlığı ve güvenliğinden fedakarlık yapmamız gerekir. Bu aslında 79 milyonu işbirliğine davettir” dedi. Bizim devlet olarak sorumluluklarımız var, yerine getirmekle mesulüz. İşverenlerimizin sorumlulukları var, onlardan gelir elde ediyorlar. Bunun karşılığında iş sağlıklarını korumakla mükellefler. Bu sorumluluğu bugün de taşıdığımızı ifade etmek istiyoruz. ‘Devlet sorumluluklarını yerine getirdi, sendikalar yerine getirdi, ailelere şunlar yapıldı’ diye söylemek istemiyorum. Bunu söylemeyi doğru da bulmuyorum, bu yapılmak zorunda. Bizim esas sorumluluğumuz; iş sağlığı ve güvenliği konusunda adım atmak ve böyle bir tabloyla bir daha karşı karşıya kalmamak” ifadelerini kullandı

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay Bakan Süleyman Soylu’dan madenin çıkartıldığı illerde maden teşkilatı kurulması talebini ileterek, Ankara’dan işlerin yürütülmesinin daha zor olduğunu ifade etti.

 

MADENCİ BASTONU VE MADENCİ HEYKELİ

Soma’nın bir madenci şehri olduğunu, sabırla yoğrulmuş insanların olduğunu kaydeden Bakan Soylu, Soma’yı cenazelerin uğurlandığı yer olarak değil, düğünlerin, sünnetlerin, güzel ve anlamlı hallerle anılan bir Soma’yı arzu ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Soylu’ya madenci bastonu ve Soma’nın simgesi maden heykelinin minyatürü hediye edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, sendika ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu ,Türk İş Başkanı Atalay .Maden İş Genel Başkanı Akçul Maden Şehitlerini ziyaret ettiÖnceki Haber

Bakan Soylu ,Türk İş Başkanı Atalay .Mad...

Anne Baba Çocuk Mezarların Başında İdiSonraki Haber

Anne Baba Çocuk Mezarların Başında İdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar