Türk Metal Sendika Üyeleri Meydanlara İndi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Türk Metal Sendikası Manisa 1  Nolu  Şubesi Toplu İş Sözleşmesi anlaşma olmayınca uyuşmazlık tutanağı tutuldu..

Türk Metal Sendikası   Manisa 1 nolu  şubeye bağlı   işçiler çalıştıkları  fabrikaya, bir kısım yolu yaya yürümek, iş çıkışında fabrika önünde toplu iş sözleşmesinin daha iyi sonuçlanması için eylem yapmışlardı.

Türk Metal Sendikasında MESS’E  bağlı 14 iş yerinde toplamda 2900 kişi çalıştığını toplu iş görüşmelerinin 7 Ekim 2019 İstanbul’da başladığını (07Ekim ,21 Ekim ,4 Kasım,20 Kasım,4 Aralık olmak üzere 5 oturum yapıldığı ,.4 ARALIK 2019 tarihinde  60 günlük yasal süre sonunda anlaşmaya varılmadığı, uyuşmazlık tutanağı tutulduğu öğrenildi.ve İşçi meydanlara indi.

Türk Metal Sen Manisa Şubesi İşçileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Eylem Yaptı. Sendika üyeleri MESS ’İle devam eden toplu iş sözleşmesi sonuç çıkmayınca meydanlarda haykırdı. Sesimizi duyun.

15 Temmuz Meydanında toplanan iki binden fazla Türk Metal   işçileri halay çekti slogan attı. İşçilere konuşan Türk Metal Sendikası Başkanı Ercan Dereli şunları söyledi. Biz, Yeni hakları konuşalım derken onlar Kazanılmış haklarımıza göz diktiler. Biz, Çağdaş çalışma koşulları derken, onlar Esnek çalışma, kıstalyem, denkleştirme gibi çağdışı uygulamaları dayattılar. Biz alın terimiz karşılığı deyince’de onlar size enflasyon kadar zam yeter dediler. Bu, bizim için sözün bittiği yerdi.

Tutanağı tuttuk, masadan kalktık. Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalardan sesler yükseldi. O sesler, hakkını arayan işçinin, alın terinin karşılığını isteyen emekçinin, enflasyon dayatmasına hayır diyen Türk Metalcinin sesidir. Üyemizin hayır dediği hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz. Tamam diyene kadar mücadele edeceğiz. Tamam diyene kadar direneceğiz. Direne direne kazanacağız. Dedi. İşveren hep aynı nakarat, İşverenin ezberinde enflasyon kadar zam, İşverenin ezberinde enflasyon kadar zam,dilinde  kriz sözcüğü, , bunalım var, zor günlerden geçiyoruz diyorlar. Zor günler sizin için geçicidir ama bizim süreklidir. İşçinin, emekçinin her günü zordur, güçlük içindedir.

İşçi her daim krizdedir. Sizin krizinin geçici, bizimki süreklidir.

Ama biliyoruz ki; bu bizim kaderimiz değildir. Bakın, İki yıl önce Yüzyılın Sözleşmesi’ni imzalayınca, hepimizin yüzü güldü. Buradan MESS yönetimine de seslenmek istiyoruz: Üretim rekoru kırınca övdüğünüz, kalite ödülü alınca sırtını sıvazladığınız, Kar rekoru kırdırınca gurur duyduğunuz Türk Metalcileri Sıra zamma gelince görmez oldunuz. Fabrikalarınızda duyduğunuz o protesto sesleri işte bunun içindir. Meydanlara indiysek bunun içindir. Dedi. İşçiler daha sonra meydanlarda halay çekerek meydanlardan ayrıldı.

,

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıklı nefes almak ekmeğimizi alın teriyle kazanmak istiyoruz.Önceki Haber

Sağlıklı nefes almak ekmeğimizi alın ter...

KIRKAĞAÇ’TA KAZA 1 ÖLÜ 1 YARALISonraki Haber

KIRKAĞAÇ’TA KAZA 1 ÖLÜ 1 YARALI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar