Türkiye Maden İş Sendikası Bergama Şubesi Açıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Koza altın madeni çalışanları  Bergama'da Türkiye maden işleri sendikasının şubesini açtı.

 

Koza altın madeninde çalışanlar daha önceleri Türkiye maden işleri sendikası  Soma Ege bölge şubesine kayıtlı iken şimdi ise kendi şubelerini Bergama'da açtı.

 

1250 üyesi bulunan ve 100 delege bugün bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen 1 olağan genel kurulu yaptı. Seçime tek liste ile gidildi.

 

 

İstiklal ve saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan

Sendika başkan adayı Ferdi Kılıç şunları söyledi.

 

Çalışma Koşuları Ücretler   iş Ortamının İyi Olması İçin Mücadele Edeceğiz

 

“Maden şehitlerimizi rahmetle ve minnet  anıyoruz. Birlikte daha iyi çalışma  koşulları daha iyi ücretler daha iyi iş ortamı için mücadele edeceğiz. Bizler her zaman çalışan arkadaşlarımızın sesi olacağız”.

 

Daha sonra  delegelere konuşma yapan Türkiye maden işleri sendikası Genel başkan yardımcısı Şeref Zeyrek şunları söyledi.

 

“Sizler ilk genel kurulunuzu yapacaksanız. Atacağınız her demokratik adım ve tavır herkese örnek olması açısından çok önemlidir.

 

 Buradaki herkesin niyeti buradaki çalışma şartlarını iyileştirmek, ve refahını artırmak olduğu, kim kazanırsa kazansın kaybeden olmayacaktır dedi.

 

Gün Birlik Olma Günü

 

 Kazanan işçi hareketinin geleceği ve üyelerimiz olacak. Gün birlik olma günü. Gün dayanışma günü. Üyelerimizin haklarını koruyalım daha ileriye taşıyalım.

 

Bugün her zamankinden daha fazla örgütlü mücadeleye ihtiyacımız var. Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik buhran, ve sıkıntılar her gün belimizi biraz daha büküyor.

 

Gelecek Günler Parlak Değil

 

Karamsarlık her ne kadar bizim kültürümüze yakışmasa da gelecek günlerin çok parlak olduğunu da söyleyemiyoruz. Enflasyon rakamlarının büyümesi hayat pahalılığı paramızın gittikçe değer kaybetmesi, ve alım  gücümüzün düşmesi her zaman olduğu gibi yine bugün işçi sınıfını zorluyor. Olan yine emekçiye  oluyor.

 

Bu haksızlıklara sosyal adressizliklere özellikle işçilerin aleyhindeki girişimlere karşı olur diyecek bir mücadele ancak örgütlü bir mücadele ile gerçekleşebilir.

 

Daha Çok Örgütlenmeliyiz.

 

Bunun için daha çok örgütlenmeliyiz saflarımızı sıklaştırmalıyız. Birlikteliğinizden aldığımız güçle üyelerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek onlara çeşitli sosyal ve ekonomik haklar sağlamak, iş yerinde insanlık onuruna yakışır bir şekilde çalışma ortamı yaratmak için yaşanan bu kapitalist sömürden kurtulabilmemiz için çok çalışmalı ve birbirimize sahip çıkmalıyız.

Dünyanın en zor ve riskli işini yapan maden işçileri emeklerinin karşılığını almalıdır. Ne kadar birlikte olursak omuz omuza verirsek ekmeğimizi o kadar büyütürüz. Ve yeni açılan şubemizi her zaman desteklerimizi esirgemeyeceğiz.Dedi

Daha sonra seçime gidildi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayatını Kaybeden Madenci Göz Yaşları Arasında Toprağa VerildiÖnceki Haber

Hayatını Kaybeden Madenci Göz Yaşları Ar...

Somadan Akhisar'a Giden İşçi Servisi Kaza Yaptı 11 Kişi YaralandıSonraki Haber

Somadan Akhisar'a Giden İşçi Servisi Kaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar