Türkiye Maden İşçileri Sendikası Çözümden Yanadır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Çözümden Yanadır
i
Uyar Madencilik tarafından mağdur edilen işçilerin alacaklarının kısa sürede çözüme kavuşacağını ifade eden Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkan Vekili Selçuk Metin, İzmir'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan toplantının detaylarını paylaştı.
Metin tarafından yapılan açıklamada 'Türkiye Maden İşçileri Sendikası yönetim Kurulu olarak Genel Merkez Mali Sekreterimiz Zekeriya Aydın, Yönetimimiz genel hukuk müşaviri Hatice Salman, Soma Şubesi Başkan Vekili olarak ben Selçuk Metin, Ege Bölgesi Şubesi Başkan vekili Ünal Şahan, İzmir'de Vilayetler evinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun başkanlık ettiği toplantıya katıldık. Toplantıda İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İçişleri Bakanımızın basın danışmanı da toplantıda yer aldı.
1950'den bu yana Soma'da var olan bir sendika olarak bu toplantıda yer aldık.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bizler çözümden yana olan bir sendikayız. Yaklaşık olarak 28 bin 700 mevcut üyemiz 16 şubemiz bir federasyon, TÜRKİŞ olan bir sendikaya bağlıyız. Toplantıda Uyar madencilik tarafından mağdur edilen işçilerimizin durumları görüşüldü. Bizimde 2013 yılından bu yana yaklaşık 8 yıldır yazışmalarımızdan hazırlanan dosya sunuldu. Bakanlıktaki görüşmelerimizde 336 tane uyar madencilikten almış olduğumuz hak mahrumu arkadaşlarımızdan dilekçeler, 22 maden şehidi verdiğimiz arkadaşlarımızın alacakları bunlarla beraber yaklaşık 17 milyon bunun yanında da faizleri ile beraber 25 milyon civarında alacakları var. 
Bunların son durumları konuşuldu. Sıkıntılar anlatıldı. Gelişmeler hakkında görüşüldü.
 Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin ve Genel Başkanımız, Bölge milletvekillerimiz, Genel Mali Sekreterimiz ve Hukuk müşavirimiz Hatice Salman'ın geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmeler anlatıldı. 
İçişleri Bakanımız konuya hakim olduğunu sözlerine ekledi. Çalışma Bakanı ve Enerji Bakanı ile bir araya gelerek bir an önce sorunun çözümü noktasında bize bazı önerilerde bulundu.
Bununla ilgileneceğini, en kısa zamanda sonuç alınacağının sözünü verdi. Bizde kendisine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı adına çok teşekkür ettik. Bundan sonraki çalışmalarında her daim maden işçisinin yanında olduğunu Çalışma Bakanı iken Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubelerini ziyaret ettiğini ve Soma'nın Türkiye Maden İşçileri Sendikasının İçişleri Bakanı gözünde farklı bir yerde olduğunu bizlere söyledi. Bizde gururlandık.'sözlerine yer verdi.şçileri 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzman Dr Hastalığa YakalandıÖnceki Haber

Uzman Dr Hastalığa Yakalandı

Polis Hırsızı Nasıl Kapı Açtığını Gösterdi. UyardıSonraki Haber

Polis Hırsızı Nasıl Kapı Açtığını Göster...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar