MADEN İŞ SENDİKASI

Tütün Satana 6 Yıl Hapis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tütün Satana 6 Yıl Hapis
Yasak Başladı.Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile tütün üreticileri tütünlerini sigaraya doldurup satamayacak. Satanlar için 3 ila 6 yıl hapis cezası öngörülüyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme tütün üreticilerinin tepkisini çekti. Düzenlemeye göre 1 Temmuz'dan itibaren dolu şekilde makaron veya yaprak sigara kâğıdı satışı yasaklanıyor. 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren de Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak yasaklanacak.

“ÜRETİCİYE HAPİS CEZASI KABUL EDİLEMEZ”

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye tepki gösterdi:

- "2 hafta önce TBMM’den geçen kanun tütün üreticilerini büyük tedirginliğe itti."

- "Yurt dışından sıfır vergi ile tütün ithal eden Türkiye, kendi üreticisine hapis cezası öngörmesi kabul edilebilecek bir durum değildir."

- "Yüz yıllardır bu topraklarda üretilen tütüne devlet neden hapis cezası getiriyor? Üreticiler neden hapis cezası ile tehdit ediliyor?"

 

- "Düzenlemeye göre makaron veya sigara kâğıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek. Yerli ve mili olan tütünümüz bu ceza kapsamında yok edilme durumu ile karşı karşıya."

- "Düzenleme iptal edilmediği takdirde birçok sorunla karşı karşıya kalacağız."

- "Tütün demek Adıyaman, Bitlis, Muş, Tokat, İzmir, Samsun, Hatay demektir. Yasa iptal edilmezse yaşanan sorunlar sonucu binlerce kişi işsiz kalacaktır."

- "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye seslenmek istiyorum: Ben de tütün üreticisiyim. Tütün sarılmazsa satılamaz. Elimizdeki tütün küflenip çöp olmadan sesimizin duyulmasını istiyoruz."

- "2017 yılında gündeme gelen ve bu dönemde resmileşen bu yasal düzenleme nedeniyle uykumuz kaçtı, geleceğimizi göremez olduk."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CENKYERİ’NDE SANİYEDE 11 LİTRE SUÖnceki Haber

CENKYERİ’NDE SANİYEDE 11 LİTRE SU

Uyar Madencileri Cengiz Topel Meydanında Haklarını AradılarSonraki Haber

Uyar Madencileri Cengiz Topel Meydanında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar