MADEN İŞ SENDİKASI

Yaşayan Madencinin Değeri Yok. Ölüsünün Hiç Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sayın Vekil Manisa Milletvekili Olarak Soru Önergesini Verin.Bizi Destekleyeni Desteklemeyeni Görelim.Bizde.....
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Manisa'nın Soma ilçesinde kapatılan Uyar madenciliğin maden işçilerini ziyaret eden Manisa milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Biz sizin  maden işçisinin yanındayız dedi.

Bu konuda bir konuşma yapan Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Şöyle devam etti.Yanlış sözleşmenedeniyle sizler hep mağdur oldunuz. Bu madende çalışan 750 ye yakın işcimiz var. Bunların kıdem tazminatları var. Alacakları var. Burada sorunları çözmek için sesinizi duyurmak için buralardasınız. Bizler de sizlerin sesi olacağız dedi.

Benim bildiğim kadarıyla Uyar Madencilik Ailesi halen bu ülkede Madencilik yapmaya devam ediyor.

Aslında sorgulanmak istenen şudur. Rödovans sözleşmesi bizim ceza hukukumuzda yoktur. Yani olmayan bir sözleşme türünden bahsediyoruz.

Burada esas sorumlu Devletdir.Madenler devletindir.Türkiye Kömür İşletmelerinindir.. Geçtiğimiz günlerde 2831 kişinin  yani  Eynez’deki çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları ödeniyor.

 Burada şu söyleniyor Soma A. Ş hizmet alımı olduğu için aynı şirketin Ata bacası , Işıklar’da çalışanlar. Bu tazminatı alamadılar. Nedeni ise  şirket ile arasında  yapılan rödovans anlaşması olduğu için.

O zaman mecliste verilen sözlerde hizmet alımı Eynezdeki madencilerin sıkıntıları çözeceğiz dediler. Ata bacası Işıklar Uyar Madencilik içinde’de  bulunduğu madencilerin mağdurları içinde düzenleme yapacağız dediler.

Enerji Bakan yardımcısının Kendisinden bir, zat duydum.

Sonraki toplantılarda enerji bakanı yaptığı konuşmalarda devamlı olarak madencilerin sorununu çözeceğiz dedi. Burada yapılacak olan tek şey yasal düzenlemedir.

Biz bu konuyu her yerde dile getiriyoruz. Dile getirmeye de devam edeceğiz. Ortada verilmiş olan bir söz vardır. Yıllardır sizlere verilmiş olan sözler vardır. Bu verilmiş sözlerin yerine getirilmesi için biz elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Bilindiği üzere Soma çok büyük acılar yaşadı 301 madenci şehit verdi.

Bilindiği üzere bu olaylardan sonra meclis araştırma komisyonu kuruldu.

 Çok ciddi bir çalışmalar yapıldı. Bu konuda bir komisyon raporu var. Bu raporda şunlara değinildi. Havza tipli madenciliğe geçilmesi gerektiğini, rödovans sözleşmesinin yapılmaması gerektiğini, özellikle meclisin kendi araştırma komisyonunda’da var. Bu raporlarla düzenlendi. Bilindiği üzere rödovans sözleşmesi kazalarının sebebi iken raporlarda yer almış iken halen rödevans sözleşmesinin yapılmasını tartışmamız gerekir.

 Siz Madencilere sözler verildi Bizler Manisa milletvekili olarak Bu sözlerin yerine getirilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz dedi.

Aslında yapılan diğer hatalardan bir tanesi ise Türkiye kömür İşletmeleri. Bu Madenler senin.

 İşin sahibi de sensin. Nasıl teminat almadan bu maden sahalarının verdin. Bunu sorgulamak gerekir. Bu problem bu problemler yaşanmaması için teminat alırsın. Sözleşmeyi ona göre düzenlensin Bu sıkıntılar da yaşanmazdı. Burada sistemden kaynaklanan sıkıntı var.Rödevans’dan kaynaklanan bir sıkıntı var. Burada sizlerin yaşadıkları sıkıntılar başka bir maden şirketinde yaşanmayacak diye bir garanti var mı?

Aslında yapılacak olan düzenlene Bundan sonra doğabilecek herhangi bir mağduriyetlerin önüne geçecektir.Dedi

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nereye Dikersen Dik YakalanırsınÖnceki Haber

Nereye Dikersen Dik Yakalanırsın

Dev OperasyonSonraki Haber

Dev Operasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar