Yeşil Alan Yeşil Kalacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pazar Yeri, Deniş Mahallesi, Diş Hastanesi, 85 Evler için Soma Belediye Başkanı Ali Tulup Bakın Ne Dedi

Soma’da Maliye’ye Ait Olan Yerlerin Takas İşlemleri Gerçekleşti.

Buna Göre Şöyle oldu.

Maliye ‘ye ait olan Pazar yerinin takas işlemi gerçekleşti. Takastaki işlemler sonrası basın   açıklaması  Soma Kaymakamlık makamında gerçekleşti. Soma Belediye Başkanı Ali Tulup Soma Kaymakamlık makamında Soma Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ,AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Aksoy konu ile ilgili açıklamada bulundular.

 Soma Belediye Başkanı Ali Tulup Maliye hazinesine kayıtlı olan Soma belediyesi ‘nin bir yeri vardı. Soma da halen pazar yeri olarak bilinen yer takas işlemini gerçekleştirdik.

 Hepinizin bildiği gibi Soma maden kenti. Enerji kenti. Soma'dan daha önce köy olan şimdi mahalle olan Deniş Mahallesi maden sahası içerisinde kaldığı için yetkililer yerleşim yerinin değişmesi gerektiğini ifade ettiler.

 Bununla ilgili olarak yer bulma çalışmaları başladı. Belediyemizin yeri olan Cenkyeri’ ne varmadan önce orman deposunun karşındaki yeri, ana,yola 150 200 metre mesafesinde olan 169,750 metrekare. Biz de burayı hazineye verip, buranın Deniş Mahallesi'nin yerleşmesi için burayı hazineye verdik. Tahsis ettik. Bu yeri verirken, biz’de hazine'ye şimdiki pazar yerini  almak için önerdik. Bununla ilgili olarak da değerli, Soma kaymakamının’da  desteği, milletvekilinin desteği ile birlikte yapılan incelemeler sonunda bu yerlerin takas işlemi gerçekleşti.

 Maliyeye ait olan yerin Soma belediyesi ne geçtiğini, biz burayı alırken, Soma maden kenti Soma nın yeşil alana ihtiyaç var. Bu yeri  alırken özellikle tapuya şerh koydurmak suretiyle aldık. İleride plan değişikliği, çeşitli değişiklerle, hiçbir şey yapılamayacak. Sadece yeşil alan olarak kalacak, Bu şerh’i koyduk. Soma'ya yeşil alan kalıcı olmasını sağladık. Hepinizin bildiği gibi, Soma’ ya yapılan devlet hastanesi 300 yataklı yerin takas işlemi yapılmıştı. Buraya ya bununla ilgili TOKİ konut yapmayı düşünüyordu. Zamanında bu hastane yapılırken buraya hayırsever vatandaşımız, tapuya şerh koymuş. Buranın sağlık alanı dışında kullanılmaz diye.

TOKİ buraya konut yapma imkânına sahip olmadı. Böyle olunca buranın varisleri aksi durum olunca, biz burayı geri alırız dediler.

 Hepinizin bildiği gibi şu anda burada Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz var. Yine buradaki yere sağlık ve Diş Hastanesi yapılmak üzere çalışmalar devam ediyor dedi.


Daha önce herkesin bildiği 85 evler denilen yerin EÜAŞ ait idi. Biz buraya şartlı aldık. Burayı yeşil alan kazandırmak için. Bedelsiz aldık. Yeşil alan yapmak kaydıyla. Buraların proje çalışmaları başladı ve projeleri son aşamasına geldi dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınırlı Sorumlu Soma Nakliyeciler Kooperatifi Bünyesine Araç Ve Kepçe İlave EttiÖnceki Haber

Sınırlı Sorumlu Soma Nakliyeciler Kooper...

Eşini bıçaklayarak öldürdüSonraki Haber

Eşini bıçaklayarak öldürdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar