Zeytin dalı barışın, zeytinyağı da saflık ve sadeliğin sembolü olmuştur.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytin dalı barışın, zeytinyağı da saflık ve sadeliğin sembolü olmuştur.
Bütün dünyada “zeytin bütün ağaçların ilkidir” denilmektedir. Zeytinin insanlık tarihindeki önemine tüm kutsal kitaplarda, yaratılış ve kuruluş efsanelerinde yer verilmektedir.

Ülkemizde de zengin tarihsel geçmişi ile kandillerde, yemeklerde, sabunculukta, şifa kaynağı olarak yaygın şekilde kullanmış olan zeytin ve zeytinyağı Anadolu'nun kültürel zenginlikleri arasında özel bir yere sahiptir.

 

21 milyon zeytin ağacının bulunduğu Manisa’da zeytin ve zeytinyağı üretimi hem tarımsal üretim hem de ekonomik açıdan büyük önem taşımaktadır.

 

Ama biliyoruz ki zeytin üreticisi yıllardır umduğunu bulamamaktadır. Zeytin fiyatları geçen yılkı fiyatların yarısına düşmüştür.

2013 yılında 92 bin ton olan zeytinyağı ihracatımız,

2014 yılında 35 bin tona,

2015 yılında ise 15 bin tona düşmüştür.

 

Durum her geçen yıl kötüye gitmektedir. Bu nedenle zeytin ve zeytinyağının siyasetten bağımsız devlet politikası olarak ele alınması gerekmektedir.

 

Bu amaçla sağlıklı bir yaşam için gereklilik olan zeytin ve zeytinyağının, tanıtımı, tüketiminin arttırılması, iç ve dış pazarının genişletilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

 

Zeytinciliğin ıslahı, üreticilerinin eğitimi, lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsalarının kurulup geliştirilmesi için yapılacak çalışmalara sektörün tamamı dahil edilmelidir.

 

Akhisar Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde 26 Kasım Dünya Zeytin Gününün, Akhisar Sindelli köyünde 1000 yıllık bir zeytin ağacının altında kutlanması kamuoyunun ilgisinin çekilmesine katkı sağlayacaktır.

 

Zeytin üreticisi çiftçi bir milletvekili olarak; 26 Kasım Dünya zeytin gününün üreticilerimize, sanayicimize, ihracatçılarımıza kutlu olmasını diler, sağlıklı ve bereketli günler dilerim. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma (FETÖ/PDY) Operasyonunda 3 Kişi TutuklandıÖnceki Haber

Soma (FETÖ/PDY) Operasyonunda 3 Kişi Tut...

Soma Maden İş Sendikası 2 Nolu Şube Seçimi YapıldıSonraki Haber

Soma Maden İş Sendikası 2 Nolu Şube Seçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar