MADEN İŞ SENDİKASI

Zeytincinin Sorunları Büyük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektrikleri Kesik Sulama Yapılamıyor. Bu Borç Manisa Büyükşehir Belediyesine mi Ait
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Manisa’nın Akhisar İlçesinde Elektrik borcu yüzünden zeytinlerini sulayamayan üretici zarar gördüklerini yetkililerin yardımlarını talep ettiler.

Türkiye’de Akhisar denilince ilk akla gelen bir zamanlar tütündü. Tütündeki kota sonrası eş değer üretim zeytin oldu. Akhisar’ın Gökçe Ahmet mahallesinde elektrikleri TEDAŞ dağıtım şirketinin GEDİZ Elektrik şirketi tarafından elektrikleri kesilince çiftçi zarar üstüne zarar çekiyor.

Dinleyen yok. Sulama kooperatif başkanı Zeynel Kahraman şöyle dedi. Tedaş’a bağlı Gediz elektrik elektriği kestiği için zeytin  tanelerin küçük kaldığını zor durumda olduklarını, deprem ve  Kovid 19 Korona  derken , Sıkıntımız büyük. Devlet demek baba demektir. Baba evinde bize sahip çıkılmaz ise bize kim sahip çıkar. Diğer zeytin üreticisi sıkıntılar belli.  Halledilen bir şey yok 1 aydır vatandaş su bekliyor.5000 dölüm arazi yaptığım yatırım bitti.15 gün elektriği salamıyorlar. Yandık dedi.

Akhisar Gökçe Ahmet mahallesini ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu zeytincilerin sorunlarını dinledi ve şöyle dedi.

Akhisar denilince zeytinin başkentidir.12 Milyon zeytin ağacıyla dünyadaki en önemli zeytin merkezidir. Bu mahalle tamamen zeytin üretiminde sıralamadadır.

Bilindiği üzere kuralık sürmektedir. Ayladır bu bölgeye yağmur düşmedi.

Domat zeytinin meşe isi  Akhisar’dır  Kuraklıktan dolayı sofralık olma özelliğini kaybetmiş durumdadır.

 Manisa Millet Vekli Ahmet Vehbi Bakırlıoğlunun İddialarına göre Gökçe ahmet’de su var vatandaş mallarını bahçelerini sulayamıyorlar. Burada 250 ortaklı   sulama kooperatifi var. Bu kooperatif yaklaşık 7000 dekar zeytinliği sulamakta idi. Borçları nedeniyle elektriği kesildi.

Önemli olan enteresan bir olay var. Bu borcun bir kısmı  Manisa Büyük Şehir Belediyesine Ait.  Büyük şehir kanunundan sonra kooperatife ait bir pompayı kullanıyor. Kendi sondajını çakana dek. Ve köyün içme suyu buradan karşılanıyor. Bu hizmetin bedeli olarak vatandaş suya olan borcunu MASKİ’YE yatırıyor. MASKİ TRF Elektrik faturasını ödemiyor. Bu borç yaklaşık 200 Bin lira. Büyük şehir borcunu ödese Elektrikleri açılacak ve tarlalar sulanacak. 4,5 lira  dalında satılacak.  Bu zeytin sulanmaz ise yağlık zeytin olarak değerlendirilecek. Kg başına 1,5 lira getirisi olacak.

Üretici burada her ürettiği zeytin için 2,5 lira zarar edecek. Ve zararla kalmayıp seneye de   ürün vermeyecek.

Buradaki mağduriyeti biran önce giderin. Büyük Şehir borcunu biran önce ödemesi gerekir. Mahsullerini sulasınlar.Dedi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Valiliğinden Karar 15 Gün Süreyle YasakÖnceki Haber

Manisa Valiliğinden Karar 15 Gün Süreyle...

Trafik Kazasında 2 Kişi YaralandıSonraki Haber

Trafik Kazasında 2 Kişi Yaralandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar