MADEN İŞ SENDİKASI

3 KURUŞ MAAŞA İLKEL ŞARLARDA YERİN ALTINDA HİÇ PAHASINA İŞ ÇİNAYETİNE KURBAN GİTTİLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
haber altı 2 komulabilir

Manisanın Soma İlçesinde  13 Mayıs 2014 Yaşanan Maden faciasından sonra  Ailelerinin  Babasız geçirdikleri 4. bayram

Bu Bayramda buruk geçti. Madende Eşlerini oğullarını Babalarını kaybedenler mezarları başında ziyaret ederek onlara dua okudular.Kimi yerde göz yaşı vardı kimi mezarda hüzün vardı mezar taşlarını okşadılar dedikleri tek şey seni unutmayacağız Bizleri babasız bırakanlar  cezalarını çeksinler dediler.

 Şehitlerin ziyaretçileri arasında Türk İş Başkanı Ergün Atalay vardı   Maden İş Ege Bölgesi Şubesi Soma Şubesi birlikte ziyaret ettiler. Yapılan dunın sonrası mezarları ziyaret eden Atalay  yaptığı konuşma  hayli anlamlıydı.

Olaydan 18 ay geçti Bu buruk geçirilen 4.bayram  ben yine geldim çünkü söz vermiştim Özellikle İşçilerin Sendikaların gidecekleri ailesinden sonra en önemli yerlerden burasıdır  ben söz vermiştim her bayram geleceğim diye buradayım. Ülkemizde yoğun bir terör nedeniyle kıskaç içerisinde Geçtiğiğimiz hafta Türk İş ve Tof Öncülüğünü çektiği 250 binden fazla insanın  teröre hayır bayrağını al gel mitingi yaptık. Toplumun bütün katmanları ordaydı. Solcusu Sağcısı Alevisi Sunnisi lazı Gürcüsü ordaydı herşeyden olduğu gibi burdan da  ibret almamız gerekir Buda  İş Cinayetlerinin son olaması Türkiyedeki bu terör olayları olduğu zaman sıkıntı gösteriyor Benim Ülkemde 24 saatte 3 kişi ölmeye devam ediyor. Bu olaylar toplu olduğu zaman türkiye duyuyor Dünya duyuyor iş cinayetlrinin sayısı az olduğunda kimse duymuyor. Ülkenin odaklandığı nokta terör olayları Biz Türk İş olarak kurulduğumuzdan buyana tavrımız Türkiyeden koyduk.Ülkenin Birliğini Bütünlüğünden yana koyduk Bu bayrak  bizim simgemiz onun altında toplanmaktan yana koyduk Burada yatan insanlar iş cinayetinde bunun bedelini ödüyorlar.NASIL ÖDÜYORLAR 3 KURUŞ MAAŞA  İLKEL ŞARLARDA YERİN ALTINDA  HİÇ PAHASINA İŞ ÇİNAYETİNE KURBAN GİTTİ Bu Kardeşlerimiz Mahkemeler devam ediyor.Biz türk iş olarak bir an önce sonuçlanmasını sorumlu suçlu kimse bedelini ödemesini istiyoruz ülkeyi yönetenlerden. Malesef ülkeyi yönetenler bir koalisyon kuramadılar. Birdaha seçime gidiyoruz. Özellikle siyasşler dillerini,düzgün kullanırlarsa daha kucaklayıcı olurlarsa ülkenin memfatına olur.Ülkede İşçilelerle ilgili Çiftçilerle ilgili  Emeklilerle ilgili problemler  2 safaya  düştü terörden dolayı.bir an önce seçimden sonra hükümet kurulmalıdır.

Türk İş Başkanı Atalay Yaptırdıkları Okulu Böyle görünce şaşırdı  halen temel aşamasında üzgünüm dedi şöyle devam etti

2400 M2 olan İlçenin Cumhuriyet Mahallesinde 16 Derslik yapılacak okulun halen bu seviyesinde olması  Aatalayı Üzdü.Sendikacılarla yapılan konuşmada  Sendika olarak bizim ne işimiz okul yapılması için ihalede  Bakana gittik nasıl olur dedik ve anlaştık  en hızlı şekilde  devletin bakanı, belediye başkanı  ozamanlar 1 Milyon para yolladık

Belediye Başkanı Hasan Ergene Okul  yapımı ile şunları söyledi

Bizler kamu ihale kanununa göre açık ihale gerçekleştirdik bu ihaleyi alan arkadaş geldi enucuz teklifi verdi bizde sözleşme imzaladık kendisi daha Somada 2 okul yapmıştı  yaptığı işleri bitiren bir arkadaştı.Somadan Değilde başka yerlerden yaptığı işlerden sıkıntıya girdiğini duyduk.çok sıkıştırıyoruz  1 kaç kişi getiriyor bir şeyler yapmaya çalışıyor. Artk süresinin bitmesini bekliyoruz.Ekim Ayında doluyor ve sözleşmesini fes edeceğiz

Davet usulu ihaleye çıkacağız tamamlayacağız zaten paranın tamamını vermedik dedi

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma 301 Madenci inşatında çalışma durduÖnceki Haber

Soma 301 Madenci inşatında çalışma durd...

Soma Mezbaha Hizmetini Yerinde İncelediSonraki Haber

Soma Mezbaha Hizmetini Yerinde İnceledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar