Soma 301 Madenci inşatında çalışma durdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0

 

Soma 301  Madenci inşatında çalışma durdu

Soma Maden faciasından sonra Madenci eşlere ileride yaşamlarını devam ettirebilmesi  için Turgutalp mahallesinde yapılması öngörülen 450 Günde yapılması pilanlanan şehit aileleri için  14 ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilenToki İle  GAOSBM Protokol İmzalamıştı
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madenci için inşa edilecek konutlarla ilgili TOKİ ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSBM) arasında gerçekleştirilen protokolde ; TOKİ Başkanı Turan ile GAOSBM Yönetim Kurlu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Bölge Müdürü M. Özer Özcan tarafından imzalanmış,Protokol kapsamında, inşa edilecek 301 konutun ödeneği GAOSBM tarafından karşılanacak ve yüklenici firmatya 10 gün içinde teslim edilip yapımına başlanmıştı.ve.Madenci aileleri için Soma'da, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi tarafından 301 konut, Doğuş Holding tarafından da 301 konut olmak üzere her şehit ailesine 2'şer daire yapılıyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin konutlarını TOKİ inşa ediyor. Toplam 602 konutun yapımı devam ediyor.

 Toki’ye  Ait  İnşaatın yapımı üslenen firmada Alt Taşeron Firmada (Real Mühendislik) çalışanlar Paralarını alamadıkları için. TOKİ'nin işi verdiği yüklenici firmanın iki aydır ödeme yapmaması üzerine alt taşeron firmanın iş bırakma kararı aldığı belirtildi.

Tokinin Çalışanları alt firmaları denetlemeleri isteniyor değilse bu tür mağduriyetlerin devam edeceği belirtiliyor ve hak,ediş yapılıyorsa  mütahidin taşerona borcu varmı diye sorulması gerekir dediler. . İhaleyi kazanan firma, duvar, sıva, dış cephe mantomala gibi işleri alt taşeronu Ravel Mühendislik firmasına verdi. 23 Temmuz'dan itibaren malzeme ve işçileri kendisi temin eden taşeron firma, geçen iki aya rağmen toplam 700 bin lira olduğu belirtilen alacağının ödenmemesi üzerine geçen perşembe gününden itibaren iş bırakma kararı aldı.  700 Binlira alacağını olduğunu söyleyen taşeron yetkilileri çalışanlarımızın paralarını veremiyoruz bayrama gidemediler biletleri yandı ne yapacağımızı bilmiyoruz yetkililerden yardım istiyoruz dediler.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BUGÜN YARAMALIK YAPMADIM ELLERİMİ GERİ VER BABAÖnceki Haber

BUGÜN YARAMALIK YAPMADIM ELLERİMİ GERİ V...

3 KURUŞ MAAŞA İLKEL ŞARLARDA YERİN ALTINDA HİÇ PAHASINA İŞ ÇİNAYETİNE KURBAN GİTTİLERSonraki Haber

3 KURUŞ MAAŞA İLKEL ŞARLARDA YERİN ALTI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar