50 BİN ÜRETİCİ FUARI GEZDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
50 BİN ÜRETİCİ FUARI GEZDİ

Manisa’da 4 gün boyunca devam eden Tekno Tarım Manisa 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Çiftçilere fuar boyunca tarım ve hayvancılıkla ilgili çeşitli seminerler verilirken, sektör temsilcileri de fuardan memnun olduklarını belirtti.

 

Bu yıl 12.´si düzenlenen Tekno Tarım Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 4 Kasım Pazar günü sona erdi. Fuar Merkezi’nde 4 gün boyunca tarım üreticileriyle firmaları buluşturan fuar 50 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile SNS Fuarcılık’ın organize ettiği fuara, 120´yi aşkın firma katıldı.  Fuarda, 10´un üzerinde kurum ve kuruluşun da standı yer aldı. Başta Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen fuara katılan firmalar, KOSGEB desteğinden de yararlanma fırsatı buldu.

TARIMIN KALBİ MANİSA’DA ATTI

Fuara büyük destek verem İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Fuar Merkezi’ni ziyaret ederek katılımcılara sertifikalarını dağıttı. Tarım Fuarı’nın 50 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliğini yaptığını söyleyen Öztürk, “Bu yıl 12.’sini düzenlediğimiz Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’mız gerçekten büyük bir yoğunlukla geçiyor. Firmalarımıza, üreticilerimizin ilgisi oldukça yoğun. Yaklaşık 50 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşmış durumundayız. Bugün son gün. Gerçekten Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı her geçen yıl üzerine koyarak gelişme kat ediyor. İnşallah ilerleyen yıllarda daha çok katılımlı, daha çok üreticimizin buluştuğu, çevre illerimizin de daha çok katılımlı olabileceği bir fuar olma yolunda önemli adımlar atıyor” dedi.

VERGİ İNDİRİMLERİ FUARA İLGİYİ ARTTIRDI

Sektör temsilcileri ve üreticilerle görüşen Öztürk, şunları söyledi: “Özellikle vergi indirimlerinin de hemen sonrasında olması fuarımızda birçok alet, makinaya üreticilerimizin ilgi göstermesine neden oldu. Biraz önce birçok firmamızın karılım belgelerini dağıttık. Bire bir görüşmelerimizin hepsinde de satışlarda, bağlantılardan önemli bir memnuniyet duyduklarını öğrenmiş olduk. Biz bir fuarımızı düzenlerken öbür fuarımızın hazırlıklarına da orada hemen başlıyoruz. Gelecek seneyle ilgili de önemli planlamalarımız var. Tabii Manisa’daki tüm paydaşların, yerel yönetimlerden tutun da sivil toplum kuruluşlarına kadar resmi kurumlardan tutun Valiliğe kadar herkes Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı’yla yakından ilgileniyor. Önümüzdeki yıllarda bu ilgilerini daha da artırırlarsa fuarımız daha da önemli noktalara taşınacaktır. Manisa tarım sektörü bu sene hakikaten tarım ürünleri özellikle kıymetli oldu. Üreticilerimiz kazançlarından memnunlar. Dolayısıyla bu yıl Manisa için güzel bir yıl oldu. Tabii üreticiler memnun olunca ticaret hayatı da onunla beraber canlanıyor. Manisa, Türkiye’nin beslenmesine de önemli katkıları olan bir şehir. Üretiyor, hasılamız yüksek. Manisa’mız tarım ve hayvancılık alanında ülkemizin çok güzel bir şehri.”

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Kömürleri Kapatılacak mıÖnceki Haber

Soma Kömürleri Kapatılacak mı

Çevre Yolunda 70 Milyonluk Zarar İddiasıSonraki Haber

Çevre Yolunda 70 Milyonluk Zarar İddiası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar