MADEN İŞ SENDİKASI

Abdullah Saka Verdi Veriştirdi. Onbeş Yıl Çiçekle Böcekle Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Saka Verdi Veriştirdi. Onbeş Yıl Çiçekle Böcekle Geçti
Somaya Ne YaptınızBelediye Başkan Adayı Abdullah Saka, Ali Tulup 10 yıl Turgutalp'e ne yaptı ki Soma'ya da yapacak'dedi.
haber altı 2 komulabilir
Soma'nın bir çok sorununu yakından takip ettiğini dile getiren Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Abdullah Saka, Ali Tulup 10 yıl Turgutalp'e ne yaptı ki Soma'ya da yapacak'dedi.
 
Soma Belediyesi hesaplarından Milletvekilinin harcamalarının yapıldığını dile getiren Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Abdullah Saka, 1 Nisan'da Soma Belediyesinin tüm hesaplarını didik didik inceletecek tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenlerden hesap soracağım'dedi.
'Cek- Cak ile yıllar geçti'
Saka, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün'e de verdi veriştirdi. Saka açıklamalarına şöyle devam etti; Soma'da arsalar yandaşlara peşkeş çekmek için herşeyi yaptılar. Halkın yanında olan bir belediye yok. Herkese rant sundular halkın yanında olan bir belediye olmadı. Soma'da para kazanan şirketler ile dayanışma yapılarak fakülte yeri yapılsaydı, Soma'da bacasız fabrika ve ekonomi canlanacaktı. Sosyal hayat canlanacaktı. Kültürel hayat canlanacaktı. 
Organize Sanayi ile ilgili ise iktidarda oldukları günden bu yana cak- cek dediler, Bu tarihte olacak, şöyle olacak dendi ama ne yazık ki 15 yıldır çivi çakılmadı daha ne zaman çakılacağını da bilmiyoruz.
' Bölge Isıtma Sistemini
Kar yatırımı olarak düşünmüş'
Abdullah Saka, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün'e de yüklendi. Saka 'MHP'li Belediye Büyükşehiri yönetiyor. Soma'da hava kirliliğini önlemek için Bölgesel Isıtma Sistemi yapılmaa başlandı. Sıcak su yatırımı yarım yamalak biraz çalışırken şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Avrupa Birliği Fonlarından bu yatırımla ilgili kredi ve teşvik aldığı halde  satacağız demeye başladı. Arkadaş sen Soma'da hava kirliliğini önlemek için bu yatırımı yapıyorsun şimdi 250 milyon lira yatırım yaptım 500 milyona satacağım diyorsun. Kar amacı güden bir yatırım olarak düşünüyor. Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken Adnan Menderes Caddesi'nin halini 2 yıldır bütün Somalılar biliyor'dedi.
'Soma'da rant döndü'
Saka 'Üretmeyen bir Soma var. Soma'da hangi sorun olduğunu çok iyi biliyorum. Bu sorunlar çözüldüğü takdirde Somalılar rahat nefes alacaklar. Yeşil alanlar katledildi. Araç bırakacak park alanları bulamıyoruz. Rant için apartmanlara izinler verildi. Soma'da kültür merkezimiz yok. Ucuz yemek yiyeceğimiz, gençlerimiz vakit geçirebileceği kültür merkezlerimiz yok. Sinema salonları, tiyatro alanları, alışveriş merkezleri için Somalılar başka il ve ilçelere gidiyor. Bunlar çok büyük para gerektiren şeyler değil. El birliği ile bu sorunlar çözüme kavuşabilir'dedi.
'10 yılda ne gördük'
Ali Tulup'a çıktığı yolda başarılar dileyen Saka 'Ali Tulup'a çıktığı yolda başarılar diliyorum. O da AK Parti'den Belediye Başkan adayı oldu. 10 yıl Turgutalp'te bişey görmedik. Turgutalplilerin hayatını kolaylaştıracak bir yatırım görmedik. Soma'da 15 yıl Hasan Ergene'nin döneminde hilkat garibesi gibi bir Belediye binası dikildi. Bunda bile estetik düşünmediler. Pazaryeri ve Belediye binası haricinde hiçbir yatırım görmedik.'dedi.
'Belediye hesaplarını
Seçime karıştırmayın'
Saka '6 kez Milletvekili adayı oldum. Bir kişi sponsor olmadı. Milletvekilinin seçim harcamaları Soma Belediyesinden ve Belediye şirketinden ödemeler yapıldığı meydana çıktı. Ali Tulup'a sesleniyorum. Bu seçim kampanyasında Soma Belediyesinden tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan o belediyedeki hiçbir şeyi Ak Parti seçim kampanyasına harcamayın. Ben Mali Müşavir, Bağımsız denetçiyim, hesap adamıyım. Tüm meslektaşlarıma Soma Belediyesini aldığımız tarihte Soma Belediyesinin hesaplarını didik didik ettireceğim. Orada tüyü bitmemiş yetim hakkını birilerine yedirdiklerini tesbit edersek gereğini de en kötü şekilde yapacağız'dedi.
'Kimsenin ekmeği 
ile oynamayacağız'
 Saka 'Soma Belediyesinde uzun süreden beri çalışan arkadaşlarımız var. Kimseyi işinden etme gibi bir niyetimiz yok ancak eğer siyasi duruşun içinde olurlarsa gereğini yapacağız. Kimsenin işi aşı ile oynamayacağız. Soma'yı yaşanabilir bir kent haline getirmek için tüm çalışma arkadaşlarım ile birlikte gayret edeceğiz'dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Tulup Hasta Aileyi Ziyaret EttiÖnceki Haber

Ali Tulup Hasta Aileyi Ziyaret Etti

Maden İş Sendikası 1 Nolu Şube Basın AçıklamasıSonraki Haber

Maden İş Sendikası 1 Nolu Şube Basın Açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar