Atamıza Ve Şehitlerimize Hak Özenin Gösterilmesini Sağlamaktır. 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atamıza Ve Şehitlerimize Hak Özenin Gösterilmesini Sağlamaktır. 
Vicdanımızı rahatsız eden özensizliği Soma kamuoyu ile paylaşmak, bir siyasi parti olarak en temel görevimizdir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 81. yılında andığımız 10 Kasım 2019 günü, ilçemizde düzenlenen törende bizleri rahatsız eden ve vicdanımızı sızlatan özensizliği dile getirmiş, düşüncelerimizi yerel basınımız ile paylaşmıştık.
Söz konusu paylaşımımız nedeniyle Ak Parti Soma İlçe Başkanı Sayın Mehmet Ali Aksoy tarafından yapılan basın açıklamasını sosyal medya aracılığı ile takip ettik.
Öncelikle belirtmek isteriz ki CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz her basın açıklamasında siyasi etik ve ahlaka uygun bir üslup kullanmaya özen gösteriyoruz. Bu anlamda Sayın Aksoy'un açıklamasında geçen "edep ve haya sınırlarını aşan açıklama" sözünü kabul etmiyor ve bu sözü sahibine iade ediyoruz.
10 Kasım 2019 günü ilçemizde düzenlenen anma törenindeki özensizlik, törene katılan tüm vatandaşlarımızı rahatsız etmiş ve üzmüştür. İlçe Başkanımız Sayın Levent Elbinsoy, yaşanan özensizliği törenden hemen sonra sözlü olarak Sayın Kaymakamımıza iletmiştir. Vicdanımızı rahatsız eden özensizliği Soma kamuoyu ile paylaşmak, bir siyasi parti olarak en temel görevimizdir.
Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Mehmet Ali Aksoy, tören alanında yüksek sesle verilen tepkinin Atatürk'ün manevi ruhunu incittiğini ifade etmiş. Bu anlamda Sayın Aksoy'un, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de yaşanan, Cumhurbaşkanına yüksek sesle tezahürat edilmesi olayından da rahatsızlık duyduğunu düşünüyor, kabristan niteliğinde olan bir mekanda bir siyasi lider lehine yüksek sesle tezahürat ederek saygısızlık yapanlara tepki göstermesini bekliyoruz. 
İlk açıklamamızda da ifade ettiğimiz üzere Mustafa Kemal Atatürk siyaset üstü bir lider olup hepimizin ortak değeridir. Amacımız Atatürk üzerinden siyasi polemik yaratmak değil, bundan sonraki törenlerde Atamıza ve şehitlerimize hak ettikleri özenin gösterilmesini sağlamaktır. 
 
                                                                                                 CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saygısızlığın DaniskasıÖnceki Haber

Saygısızlığın Daniskası

Bu Madde GeçerseSonraki Haber

Bu Madde Geçerse

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar