BELEDİYELER SİZİN BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BELEDİYELER SİZİN BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR !

Önce belediyenin %40'lık içmesuyu zammı yine belediyeye ait kreş ve yurt ücretlerine yapılan %150 zam ve hükümetin elektrik faturalarındaki %15 zam şokunu yaşayan Soma'lılar, dün itibarıylada Manisa Büyükşehir Belediyesinden bir darbe daha yedi.

 Isınma amaçlı konutlara verilen sıcak su tarifelerine de % 25 zam yaptılar. Devletin memuruna işçisinin maaşlarına en fazla % 5 zam yaptığı günlerde Soma'lılar Cengiz ERGÜN'den belediye tarifelerinde zam daha yemenin üzüntüsü içindeler.

 Manisa Büyükşehir Belediyesinin İyi Partili ve CHP'li üyelerinin red oyu vermelerine karşın, AKP ve MHP'li üyeler kabulu yönünde oy kullanarak Soma'yı ve Soma'lıları adeta cezalandırdılar. Soma'lı meclis üyelerinden sadece Mehmet Oruç ve İlyas Şakrak bu fahiş zamma red oyu vererek direndiler.

AK Partili Soma'lı üyeler toplantıya katılmayarak güya protestoda bulundular ama toplantıya katılıp mücadele edeceklerine, bu şekilde kabul oyu verenlerin işini daha da kolaylaştırmış oldular. Bunun dışında Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin AKP ve MHP'li bütün üyeleri, %25'lik zammın kabulunü istediler.

 Kısacası Soma termik santralinin atık sıcak suyu ile şehri ucuz olarak ısıtacağız diye yola çıkanlar, Soma'lıları yaptıkları zamlar ile resmen şaşkına çevirdiler. Üst üste gelen zamlarla sıcak su ile ısınma işi,  şu anda doğal gazdan bile pahalı hale geldi ! 

 

İşin acısı bu zammı meclisten geçirirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN insanlara yanlış ve eksik bilgiler verdi. Örneğin "Bu %25'lik zammı çok görenler gitsin Salihli, Bergama, Simav'da jeotermal fiyatlarını incelesin ve öyle gelsinler" dedi. Ayrıca "Yeni abone yapmak için 100 milyon liralık kaynak gerekli, o zaman kaynağı bulunda gelin" diyerek meclisi adeta azarlar gibi sözlerini tamamladı.

 Bir tek meclis üyesinin bu saçma gerekçelere cevap verememesi gerçekten üzücüydü. Sadece Soma'dan İlyas ŞAKRAK ve Mehmet ORUÇ duruma itiraz ettiler. Ama Cengiz ERGÜN oy çoğunluğu ile %25 zammı geçirdi.

 Oysa unutulmasın ki Salihli, Bergama, Balçova ve Simav gibi yerlerde oturanlar, Soma gibi havası en kirli bir şehirde yaşamıyorlar. Bu saydığım yerleşim birimlerinde yaşayanlar, Soma'daki gibi kanser ve göğüs  hastalıklarından hava kirliliğine bağlı olarak ölmüyorlar.

 Yine Salihli, Bergama, Simav ve Balçova'da yaşayanlar, Soma'lılar gibi bu ülke için kömür ve elektrik üretirken zehirlenerek ve maden şehitleri vererek bedel ödemiyorlar. Sadece bu saydıklarım bile Somalıların sıcak su tarifelerinde bırakın zam yapmayı tam tersi indirim yapılması için yeterli gerekçelerdir.

Ayrıca Soma'daki sıcak su olayı, yıllardır boşa akan ve hiç bir işe yaramayan santralin üretim sonrası doğaya bırakılan sıcak suyunun ilçedeki konutlara verilmesi olayıdır. Oysa diğer jeotermal su ile ısınan yerlerdeki ısınma olayı ise, yerin yüzlerce metre altından büyük maliyetler harcayarak çıkarılan ve evlere verilen sıcak su olayıdır. Şimdi buradan Cengiz beye soruyorum maliyet olarak baktığınızda

 ikisi aynı şey midir ? İnsan hayatının bedeli bu şekilde para ve pulla hesap edilebilir mi ? Her yıl yüzlerce insanın hava kirliliğinden kanser olup öldüğü Soma ilçesinin biraz korunup kollanması, açıkçası Soma'nın bu olayda sübvanse edilmesi Allah aşkına kimi ve neden rahatsız etsin ?

Birde sıcak su yatırımı için gerekli kaynağı vatandaşlar bulacaksa, o zaman sizlere ne gerek var sayın Cengiz ERGÜN ? Herkes kendi başının çaresine baksın, öyle mi ?

Belediyeler sosyal devletin bir kuruluşudur, kaynak bulmakta belediye başkanlarının asli görevidir. Örneğin temiz ısınma projelerine yönelik avrupa kaynaklı ve düşük faizli dünya kadar kredi alabilme imkanı, temiz enerji konusunda mevcuttur.

 İğneden ipliğe herşeye zam yaparak yine belediyeden binlerce işçiyi işten atarak öyle vatandaşın sırtından sıcak su yatırımına kaynak sağlamak, kimse kusura bakmasın ama basiretsiz tüccar mantığından başka bir şey değildir !

 İşte tüm bu saydıklarımı bir tek meclis üyesinin sayın Cengiz ERGÜN'e sormaması ve en başta Soma Belediye Başkanı Ali TULUP beyin %25'lik fahiş zamma ilçenin seçilmiş yöneticisi olarak hesap sorup mecliste red oyu vereceğine, toplantıya hiç katılmaması hususunu kamuoyunun takdirine sunuyorum..

Sonuçta, Soma'lılar MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesinde AK Partinin desteği ile bir kazık daha yemiştir. Belediyeyi babalarının ticarethanesi gibi yönetme mantığı sayesinde, Soma'da termik santralin atık sıcak suyu millete doğal gazdan bile pahalı olarak verilecektir ! Son olarak unuttukları birşeyi başta bir zamanlar bazı hizmetlerini takdir ettiğim ama gelinen noktada artık kredisini bitiren sayın Cengiz ERGÜN ve Cumhur ittifakına ait partilerin meclis üyelerine hatırlatmak isterim. Belediyeler öyle kimsenin babasının çiftliği değildir kardeşim ! Ben yaptım oldu şeklinde belediyeler yönetilemez. Bir gün bu millet bunun hesabını sizden misli mili soracaktır, göreceksiniz..

                                                                                ÖNDER ADAR

                                                                CHP SOMA BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Belediyesi Maden İşçisine 85 Evleri Boşaltın DediÖnceki Haber

Soma Belediyesi Maden İşçisine 85 Evler...

HAKSIZLIĞA UĞRADIK SABIRLA BEKLEDİK, ARTIK YETERSonraki Haber

HAKSIZLIĞA UĞRADIK SABIRLA BEKLEDİK, ART...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar