Soma Belediyesi Maden İşçisine 85 Evleri Boşaltın Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Maden İş Sendikası Soma Şubesi Başkanı  Şevket Şahin ile yapılan söyleşide  85 evlerde oturan maden işçisi  işçi arkadaşların lojmanları boşaltması için tebligat yapıldığını duyduk bu doğrumudur . Bu bizleri maden işçisini üzdü. Dedi  Bu konuda açıklama yapan  Şevket Şahin şöyle devam etti.

85 evlerin mal sahibi Soma Belediyesi ve tebligat belediye tarafından yapıldı.Malesef diyorum;çünkü belediyeler sosyal belediyecilik çerçevesinde daima halkın yanında olmuştur.Bu tebligata hiç bir anlam veremediğimiz gibi akla izah bir şey bulamadık.Bizler Belediye Başkanımızı ve Yardımcısı Abdullah Beyi çok iyi tanıyoruz.Tebligattan önce de sayın belediye başkanımızla görüştüğümüzde sıkıntının olmadığını,işçi arkadaşlar için tahsis ettirdiğimiz seaş lojmanlarındaki tadilatlar bitene kadar oturabileceklerini söylediler.

Sevgili başkanım ve yardımcısı bizim ağabeyimizdir.Biz teblikata bakmayız,onların bize söyledikleri söze bakarız Seaş lojmanlardaki işler bitip de işçi arkadaşlarımıza teslim edilene kadar da lojmanları boşaltmayız

.Çünkü bize öyle söz verildi.Biz sendika olarak bugüne kadar nasıl işçi arkadaşlarımızın yanında olduysak;bundan sonra da öyle.Madur edilecek olan 15-20 arkadaş değil,tüm ELİ çalışanıdır. Diğer bir soruda ise KUZEY KISRAKDERE SAHASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMAYLA İLGİLİ BİR GELİŞME OLDUMU  Sorusuna şu yanıtı verdi.

  Biz basın açılamasını yaparken birilerinin dediği gibi haberimiz olan bir konu değildi. Ömründe doğru düzgün maden sahası görmemişlerin işçilik ve sendika hakkında gereksiz konuşmaları sırf bizim sabrımızı sınamalarıdır..Asıl konumuza gelince; biz bu saha işinde tüm detayları araştırıp,genel merkezimize de bilgi verip yarım saat içinde karar verdik ve uyguladık

.Biz bu açıklamayı işimize,aşımıza be işçimize sahip çıkmak için yaptık.Sahalarımızın kurumun iştirakleri üzerinden kömürüyle beraber ihalesiz verilmemesi gerektiğini,bunun etik olmadığını haykırdık.Birilerinin dediği gibi o günlerdeki “İstanbul seçimlerine destek vermek için’’böyle bi açıklama yapmadık.

Ama böyle düşünenlerin de bizim yöneticilerimiz olmasını hayretle duyduk ve üzüldük.Bizim bu şekildeki en demokratik hakkımızı “militarize” bir hareket olarak değerlendirenleri de yine buradan kınıyorum.Şu anda Genel merkezimizle koordineli şekilde bu konular görüşülmektedir.

Yapılması gerekenler olduğundan siz değerli basınla bunları paylaşırız.  Biz gücümüzü maden işçisinden alır;yalnızca Allah’a ve ELİ çalışanlarına hesap veririz.Bir daha üzerine basarak söylüyorum ;TKİ VE ELİ ile ilgili işimiz,aşımız ve işçimiz ile ilgili gelişme olduğunda Soma halkı ve kamu çalışanlarıyla paylaşırız.Tüm işçi arkadaşlarıma,bizi her daim destekleyen tüm emekli işçi emekçilere ve tüm Halkımıza saygılar sunuyorum. Dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milas Ören Gece Çıkan Yangın KorkuttuÖnceki Haber

Milas Ören Gece Çıkan Yangın Korkuttu

BELEDİYELER SİZİN BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR !Sonraki Haber

BELEDİYELER SİZİN BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar