CHP, 94'üncü kuruluş yılını kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, 94'üncü kuruluş yılını kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Örgütü partilerinin 94. kuruluş yıldönümünü kutladı. Cengiz Topel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program günün anlamına ilişkin konuşmayla devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Örgütü partilerinin 94. kuruluş yıldönümünü kutladı. Cengiz Topel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program günün anlamına ilişkin konuşmayla devam etti. İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, "Laik ve demokratlk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi, kurucusu ve ebedi lideri ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır, biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir" diyerek önemini vurguladığı partimizin 94'üncü kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Partimiz kurulduğu günden bugüne demokrasi ve insan haklarının, laikliğin yıkılmaz kalesi olarak ayaktadır, yaşamaktadır. Kurulduğu günden beri partimize yapılan her saldırı aslında Cumhuriyet'e ve onun kurucu felsefesine yapılan saldırıdır. Bu günde partimiz ve Cumhuriyetimiz gerici ve bölücü emperyalizm saldırıları altındadır.
Cumhuriyet Halk Partililer laiklikten ödün vermeden Atatürk'çü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve Cumhuriyetimizi koruyarak çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.
Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş bir toplum yaratmak amacıyla gericiliğe, ırkçılığa, şovenizme izin vermeyerek kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ten ve onurlu geçmişinden aldığı güçle Türkiye'yi daha ileriye taşımaya her zaman gayret gösterecektir.
Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin zarar görmemesi için mücadelesine devam etmekte, her geçen gün halktan aldığı destekle daha da güçlenmektedir.
Adalet herkese bir gün gerekebilir deyip, ülkedeki adaletsizliğe dikkat çekmek için genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek başına başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne her kesimden binlerce kişinin katılıp, İstanbul’da son bulan milyonların katıldığı miting ve Çanakkale'de gerçekleştirdiğimiz Adalet Kurultayı bunun bir göstergesidir. ülkeye hak, hukuk, adaleti inşa edene kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak üzerimize düşen her vazifeyi yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Teröre karşı, emparyalizme karşı, haksızlıklara karşı el ele vererek, omuz omuza, adım adım ilerleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir. Bu zor günlerde halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı olduğunu biliyoruz. 9 eylül 1923’de yakılan ışıkla, 94 yıldır hiç dinmeyen çoşku ve kararlılığımızla yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulunması eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, adaletli bir Türkiye için, Cumhuriyet Halk Partisi tek umut kapısıdır.
Bu gün 94'üncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız partimizin kuruluşunun ve daha nice kuruluş yıldönümlerini kutlamak üzere, bizlere bugünleri armağan eden başta ilk kurucu genel başkanımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü'yü, Bülent Ecevit'i minnet ve şükranla anıyor, Deniz Baykal'a, Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm vatanseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum. İyi ki varsın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Savaştepe Karacalar Cinayeti ÇözüldüÖnceki Haber

Savaştepe Karacalar Cinayeti Çözüldü

Traktör Devrildi.Baba Oğul Hayatını KaybettiSonraki Haber

Traktör Devrildi.Baba Oğul Hayatını Kayb...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar