CHP’DE ELBİNSOY GÜVEN TAZELEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

CHP Soma İlçe Örgütü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Tek liste gidilen seçimlerde mevcut başkan Levent Elbinsoy delegelerin güven oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Soma Belediye Düğün Salonu’ndaki kongreye CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nun yanısıra siyasi partilerin Soma’daki ilçe temsilcileri, CHP’nin çevre ilçe başkanları, üyeler ve delegeler katıldı.
Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu, “Sibel Çakır, Saniye Cımık Demircan, Metin Güler, Müjdat Kaya, Mehmet Kaygı, Sercan Okur, Hüsrev Pandur, Emre Sağlam, İbrahim Utku Saka, Fikri Şafak, Kadir Şeker, Mehmet Şen, Bayram Uysal, Ayşe Vardar, Güldalı Yetim, Gülay Yıldız.

Kongrenin Divan Başkanlığını da yürüten CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, ülke gündemine ilişkin iktidarı eleştiren sert açıklamalarda bulundu. Bakırlıoğlu, “2020 yılının bütçesi mecliste tartışılmakta. Bu bütçe vatandaşın bütçesi değil. 2018 yılında başlayan şu anda devam etmekte olan ekonomik krizden bunalan yurttaşlarımızın dertlerine derman olmaktan uzakta bir bütçe. 2019 yılının bütçesi yapılırken 80 milyar liralık bütçe açığı olacağı öngörülmüş ancak şu an için bütçe açığı 100 milyar liraya çıkacağı öngörülmekte. Neredeyse yüzde 25’lik sapma var. Bedelli askerlikten ve imar affından gelen milyarlarca lira yetmedi, yedek akçeler kullanıldı yine yetmedi. Ekonomik sorunumuz var, hukuk adalet çökmüş, basın özgürlüğü sorunu var. Sistem bunalımız var. Türk lirasına olan güven yerlerde sürünmekte. Türkiye’deki mevduatın yüzde 52’si döviz cinsinden mevduatta. Vatandaşın an itibarıyla 577 milyar lira kredi kartı ve tüketim kredisi borcu var. Takipteki tutar 21 milyar lira. 2019 yılında açılan icra dosyası sayısı 8 milyon 673 bin. İşsiz sayımız ise 4 milyon lirayı aşmış. İşsizlik oranı yüzde 14 bu bir rekor.” ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ise konuşmasında “Ülkemizin, cumhuriyetimizin ve çocuklarımızın geleceği için endişelenen, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı demokrasi meşalesini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için emek veren değerli mücadele arkadaşlarım, cumhuriyet halk partililer olağan ilçe kongremize hoşgeldiniz. Hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyor, hep birlikte gerçekleştireceğimiz kongremizin başarılı ve verimli geçmesini, ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet halk partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır, bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır.
Cumhuriyet halk partili olmak demek; halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik sırtı pek bir ülke olmak için, kendini adamak demektir. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim demektir. Cumhuriyet halk partili olmak demek; değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Cumhuriyet halk partili olmak demek; cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. Cumhuriyet halk partili olmak demek; çağ değiştirecek kudrete ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. Cumhuriyet halk partisinin kudreti Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum.!
Sevgili dostlar;
Bu kongre, her geçen gün daha da otoriter bir yönetim anlayışıyla ülkemizi sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen akp iktidarının baskı ve dayatmalarının maksimum düzeylere geldiği günlerde yapılıyor. Akp, iktidarını ve mutlak hâkimiyetini kaybetmemek için bütün gücüyle muhalefete saldırıyor.
Hukuk ve anayasa çoktan askıya alındı.
Tek adam rejimi her geçen gün artan baskıyla üzerimize dikte ediliyor. Muhalefete tahammülü olmayan, tartışma kültüründen yoksun, suçlayan, ötekileştiren ve bertaraf etmeye çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Tek adamcılığın keyfi uygulamaları ile adaleti yok ettiler, Betona gömdükleri ekonomimiz ile çiftçiyi, işçiyi ve memuru geçim sıkıntısı altında perişan ettiler.
Yap işlet devret modeli adı altında peşkeş çekilen devlet hizmetleri ile yeni zenginler ve yandaşlar yarattılar. Geçmediğimiz yolların, gitmediğimiz hastanelerin ücretini ceplerimizden söküp aldılar.
İşçi mağdur, çiftçi mağdur, esnaf mağdur… Esnafımız yeni vergilerin yükü altında eziliyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Ekonomiyi iyimser gösterme çabası yeterli olmuyor, mızrak çuvala sığmıyor.!
Ülkemizin yaşadığı ekonomik bunalım ve sıkıntıdan ilçemiz de fazlasıya nasibini alıyor. Maden yatağı ilçemiz son yılların en yüksek işsizlik oranına ulaştı. Önceleri az çok yapılan tarım ve hayvancılık bitti. Gençlerimize yeni istihdam alanları yaratılamadı, hava kirliliğine çözüm bulunamadı, organize sanayi bölgesi hizmete açılamadı, fakülte talebimize dair verilen sözler tutulmadı. Yüz on bin nüfuslu ilçemiz adeta kasabaya döndürüldü. Hepimizin yüreğini yakan soma maden faciası üzerinden beş yıldan fazla zaman geçti. İşçimizin ve esnafımızın alacakları ödenmedi.
Memleketimiz Akp iktidarında adeta can çekişir hale geldi.
İlçemizin çözüm bekleyen sorunlarını her fırsatta haykırdık, bundan sonra da daha gür bir şekilde haykırmaya devam edeceğiz.
Birlikte mücadele etmekten onur duyduğum yol arkadaşlarım;
Kendi bekası için devletin maddi ve manevi bütün imkânlarını kullanmaktan çekinmeyen akp iktidarına karşı genelde ve yerelde mücadele etmenin yolu; hak ve hukuktan yana, özgürlükçü ve eşitlikçi, özel hayata ve inançlara saygılı, kimseyi ötekileştirmeyen ve farklı görüşlere saygı duyan bir anlayıştan ve bu doğrultuda uygulanacak politikalardan geçmektedir.
Bu anlamda cumhuriyet halk partisi soma ilçe başkanlığı olarak;
Önümüzdeki iki yıllık dönemde, kavga eden değil yapıcı muhalefeti öne çıkaran bir dil kullanacağız.
Yönetim kurulunda asil-yedek üye ayrımını kaldıracağız,
Kongreden hemen sonra, ertesi gün seçim olacakmış gibi hareket edecek, kayıtlı üyelerimizin tamamına tek tek ulaşarak üyelerimiz ile partimiz arasındaki bağları yeniden güçlendireceğiz.
Üye seferberliğini başlatarak partimize yeni üyeler kazandıracağız.
Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki dönemde de, vatandaşlarımızın düğün, cenaze ve hayır gibi özel günlerinde yanlarında olacağız. Köy ve mahalle kahvelerini ziyaret ederek köy hayırlarına katılmaya devam edeceğiz. Köy ve mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek ilgili kurumlara iletip sorunların takipçisi olacağız. Gençlerin ve kadınların fikir ve çalışmalarına öncelik vereceğiz. Tüzüğümüzde belirtilen geniş katılımlı danışma toplantılarını düzenli hale getireceğiz. Belediye meclis üyelerimiz ile uyumlu ve etkin şekilde çalışarak, belediye faaliyetlerini yakından takip edeceğiz.! Bütün bu çalışmalarımızı, çoğunluğu gençlerden ve kadınlardan oluşan, birazdan sizlere tanıtacağım yeni yönetim kurulumuz ile yapacağız. Hedeflerimiz de, beklentilerimiz de büyük!
Ülkemizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak olan yegane güç cumhuriyet halk partisidir.!
Bu ulvi hedef doğrultusunda önemli olan; tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasıdır. Bu kongre, ilçe örgütümüzün güçlü bir şekilde bir bütün ve tek yumruk olmasına vesile olsun.
Gün, farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Gün, kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak, chp ye yaraşır bir vakar ve disiplin içerisinde, ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür.
Gün, Chp yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma, birliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirme günüdür.
Gün, önce kendimizle, sonra bizim gibi olmayan bizim gibi düşünmeyenlerle, tüm toplum katmanlarıyla, yani halkımızla barışma, barış içinde, bir arada yaşama günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan; insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür bu gün!
Sevgili dostlar ancak o zaman Chp, siyaset sahnesinde gerçekten hakettiği, onurlu yeri alabilecek, tüm halkın özlediği, umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır.
Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşerek, onların sorunlarını çözecek yegâne parti olduğumuz konusunda onlara güven verebilmektir.
Gün, hep birlikte Soma’dan bir iktidar ateşi yakma günüdür!
Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak zordur, yorucudur, sorumluluk gerektirir. Bugüne kadar ilçemizde görev alan ve yöneticilik yapmanın zorluğunu paylaşan ilçe başkanı ve yöneticisi arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.
Cumhuriyet halk partililer vefalıdır. Çalışanı asla unutmaz.
2017 yılı aralık ayından bu yana iki yıllık dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum yönetim kurulu üyelerine, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve belediye meclis üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HALKIN SAĞLIĞI PAZARLIK KONUSU MU YAPILIYOR!Önceki Haber

HALKIN SAĞLIĞI PAZARLIK KONUSU MU YAPIL...

SOMA NE ZAMAN HİZMET ALACAKSonraki Haber

SOMA NE ZAMAN HİZMET ALACAK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar