HALKIN SAĞLIĞI PAZARLIK KONUSU MU YAPILIYOR!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıllardır, Türkiye ortalamasının altı kat kirli havasıyla Soma’da yaşayanlar astım, kanser, koah, kalp krizi gibi ağır hastalıklarla mücadele ediyor. Küresel iklim değişiklerinin ortaya çıkardığı olumsuzluklar karşısında termik santraller bütün dünyada kapatılıyor veya sınırlandırılıyorken Soma’da yenileri açılıyor. Yetmiyor, bir de çimento fabrikası açılıyor.

Santrallerin bacalarına filtre takılma zorunluluğu bugüne kadar TBMM kararlarıyla uzatıldı. Bu kez Meclis’in verdiği uzatma kararı Cumhurbaşkanı tarafından veto edilerek bacalara filtre takılması zorunlu hale getirildi.

Bir nebze de olsa daha temiz bir hava soluyacağını umut eden Soma halkı, Termik Santralini işleten TORKU’nun  “bacalara filtre takarsam evlere sıcak su veremem, eğer filtre takılmasında ısrarcı olursanız santralda çalışan yüzlerce işçiyi çıkarırım” diyerek, Soma Belediye Başkanı’nı tehdit ettiği söylentisiyle karşı karşıya…

Öncelikle Soma Belediye Başkanı Ali Tulup’a soruyoruz:  Böyle bir olay yaşanmış mıdır?

 Yine soruyoruz;  Bu olayın ertesi günü Ankara’ya yetkililerle görüşmeye gitmiş midir, gittiyse hangi taleplerle gitmiştir?

Bütün bu yaşananlar doğruysa,

1. Termik Santralinde çalışan işçilerin işten çıkarılmasıyla yani işsizlikle,

2. Sorumluluğu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde olan bölgesel ısıtmanın( yaygın deyimiyle sıcak suyun) yüksek zamlı faturalarına ek olarak soğukta bırakılmakla, Somalılar tehdit edilmektedir.

 

Enerjiye kurban edilmiş Soma’da yaşayanlar işsiz bırakılmakla, işe alınmamakla, işten çıkarılmakla her zaman tehdit edilmiştir. Maden ocaklarında hayatlarını kaybetmiş, hava kirliliğinin ortaya çıkardığı hastalıklarla sessizce ölüp gitmiştir. Tehdit Soma’yı bir yönetme tarzı haline gelmiştir. Şimdi de sağlığımız pahasına tehdit ediliyoruz.

Soma Belediye Başkanı  Ali Tulup bu söylentiler hakkında açıklama yapmak zorunluluğundadır.

Sosyal Haklar Derneği olarak diyoruz ki;

TORKU ve Çimento fabrikası baca filtrelerini hemen takmalıdır. Soma halkıyla beraber bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Halkın sağlığı pazarlık konusu yapılamaz!

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
E L İ SINAV SONUÇLARIÖnceki Haber

E L İ SINAV SONUÇLARI

CHP’DE ELBİNSOY GÜVEN TAZELEDİSonraki Haber

CHP’DE ELBİNSOY GÜVEN TAZELEDİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar