MADEN İŞ SENDİKASI

Coğrafya dersinde Soma Termik Santrali’ni gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Özel Birlik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri
haber İçi

Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi, 11. Sınıfların eşit ağırlık öğrencilerine yönelik Coğrafya dersinde Soma Termik Santrali’ne inceleme gezisi düzenledi.

Soma Özel Birlik Anadolu Lisesi, 11. Sınıf öğrencilerine, Coğrafya öğretmeni İbrahim Türkhan gözetiminde Soma Termik Santrali’ne inceleme gezi düzenledi. Öğrenciler, santral yetkilileri eşliğinde kömürün elenmesinden, santrale girmesine, elektrik üretilmesinden külün bertaraf edilmesine kadarki süreçleri yerinde inceledi. Termik Santralin her bir birimini gezerek, teknik donanımı inceleyen öğrenciler, santralin çalışması sisteminin anlatılmasını ilgiyle dinlediler.   

Özel Birlik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Yakar, “Sene başında okul yıllık planında yer verdiğimiz çevre gezisi etkinliklerimizle, öğrencilerimiz başta Coğrafya dersi olmak üzere, derslerdeki konulara paralel olarak, velilerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bilgisi dâhilinde Soma’mızdaki doğal ve beşerî alanlara gezi düzenleyerek ‘çevreden yararlanma’ yöntemini uygulamaya çalışmaktayız. Bugün de Coğrafya öğretmenimizin nezaretinde gerçekleştirilen bu gezinin, öğrencilerimizin derste gördükleri konuları daha iyi kavramalarında katkı sağlayacağına inanıyorum. 11. sınıf öğrencilerimizin ‘Türkiye’de madenler ve enerji kaynakları’ konusunda gerçekleştirdiği geziye ilerleyen günlerde, diğer sınıflar ve diğer derslerde yapacağımız geziler eklenmeye devam edecektir. Öğrencilerimizin geziden duydukları memnuniyetlerini ifade etmeleri, bizim için de memnunluk vericidir. Bundan dolayı emeği geçen öğretmenlerimizle, öğrencilerimizin farklı bir etkinlikle bilgilerini pekiştirmelerine katkılarından dolayı Soma Termik Santrali yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

11C sınıf öğrencilerinden Mikail Çaylak, “Öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz Soma Termik Santrali gezisi çok verimli geçti. Derste teorik olarak işlediğimiz hakkında bilgiler edindiğimiz enerji kaynakları ve bunların kullanım alanlarını yerinde inceleme şansı bulduk. Okuldaki derslerimizde almış olduğumuz bilgileri bu tip gezilerle pekiştirme imkânı bulduğumuz için sevinçliyiz. Bu geziler sayesinde gelecek yıl gireceğimiz üniversite sınavından sonra seçmeyi düşündüğümüz meslekler hakkında şimdiden bilgi sahibi olmamızdan dolayı da arkadaşlarımız adına, böyle bir gezi düzenlediği için okulumuza teşekkür ediyoruz.” dedi.

11D sınıfı öğrencilerinden Emine Aslan da, “Çoğu zaman uzaktan gördüğümüz termik santrali gezme ve bu tip santrallerin çalışma prensiplerini öğrenme fırsatı yakaladığımız için çok sevinmiştik. Geziye katılan arkadaşlarımızla birlikte doğal kaynaklarımızı kullanmanın yaygın yöntemlerinden biri olan enerji üretimini yerinde görmek ve incelemek, teorik bilgilerimizin pekişmesi adına önemliydi. Soma’nın Türkiye’nin enerji üretimi konusundaki yeri ve önemini öğrenmek de güzeldi. Okulumuza bu geziyi düzenlediği için teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Özel Birlik Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni İbrahim TÜRKHAN’da yaptığı açıklamada: “Coğrafya dersi, diğer derslere göre görselliğin ve pratik imkânının fazla olduğu bir ders. Bu yıl, dönem başından beri konuların paralelinde çeşitli mekânlara buna benzer inceleme gezilerimiz oldu. Yılsonunda çok verimli bir dönem geçirmiş olacağız. Öğrencilerimiz geziden çok memnun kaldılar. Okul idaresiyle, Soma Termik Santrali yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.  

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Akhisar yolunda Tır DevrildiÖnceki Haber

Manisa Akhisar yolunda Tır Devrildi

Sarıkamış Şehitlerine Soma Ertuğrul Gazi Derneği Mevlit okuttu.Sonraki Haber

Sarıkamış Şehitlerine Soma Ertuğrul Gazi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar