MADEN İŞ SENDİKASI

Cumhuriyet Halk Partisi Soma'dan aday adayı olan Abdullah Saka'yı 5. sıraya koydu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi Soma'dan aday adayı olan Abdullah Saka'yı 5. sıraya koydu
haber altı 2 komulabilir

CHP'den 2 milletvekilini listeye almayan Cumhuriyet Halk Partisi Soma'dan aday adayı olan Abdullah Saka'yı 5. sıraya koydu.

Halen milletvekili olan Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu milletvekili aday listesinde yer almadı. CHP Grup Başkan Vekilliğini yerine getiren Özgür Özel 1. sırada yer alırken Soma'nın adayı Abdullah Saka'ya ise 5. sırada yer verildi.

Soma, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili çıkarma şansını kaybetti.

Milletvekili Aday adayı Saka ise her işte bir hayır vardır diyerek yaptığı açıklamasında ise kırgınlığı dikkatlerden kaçmadı.

Saka 'Babamı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Milletvekili aday listeleri açıklandı. Şu an 9 il milletvekili olan Manisa da 3 CHP milletvekilimiz var.şimdi 24 Haziran 2018 de 10 Manisa Milletvekili için seçime gidiyoruz. Kesin olmayan listede 5.nci sıradaymışım. Siyasi düşüncelerim uğruna 12 Eylül darbesinde omzundaki apoletleri söküp sıkıyönetim mahkemesinde yargılanıp Mamak zindanlarında yattım. 30 yıldır CHP üyesi, 3 yıl ilçe sekreteri, 11 yıl CHP Soma ilçe bşk ve üst üste 5 dönem 2002 de 6 sıra , 2007 de 5. Sıra,2011 de 7 sıra, 2015 Haziran 7.sıra,2015 Kasım da 6.sıra milletvekili adayı olarak,referandum ve yerel seçimlerde ise aday olmadığım halde tüm maddi manevi emeğimi CHP ye verdim.EMEK EN YÜCE DEĞERDİR. HAK, HUKUK, ADALET, LİYAKAT, DEMOKRASİ şiarıyla siyaset yapılan partimde izmir ilimizin Bakırçay havzasındaki 3 CHP İlçe başkanımız,Manisa ilçelerimizden 11 ilçemizin CHP İlçe başkanım,Manisa ilçelerimizden son 20 yılında siyaset yapmış 72 eski ilçe başkanı,Belediye Başkanı ve il genel meclis üyesi,Soma ilçemizden 30 sivil toplum örgütü ( dernek,oda,sendika,kooperatif) benim seçilebilir yerde aday gösterilmemi yazılı olarak istemelerini rağmen 301 can verdiğimiz (cumhuriyet tarihimizde CHP den hiç milletvekili seçilmemiş) kömür ve enerji diyarı (110000 nüfuslu) Soma ve kendi emeklerimin taktirlerini CHP üyelerimiz ve vatandaşlarımıza bırakıyorum. Bu akşam babamı kaybetmenin yasını tuttuğum acının üstüne bu haber.Vatana millete hayırlı olsun. Her işte bir hayır vardır'dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstifa Ettirdiler. Sıralamaya AlmadılarÖnceki Haber

İstifa Ettirdiler. Sıralamaya Almadılar

‘Soma Gençlik Merkezi İnşaatı tamamlansın’Sonraki Haber

‘Soma Gençlik Merkezi İnşaatı tamamlansı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar