MADEN İŞ SENDİKASI

Demokrasiye Sahip Çıkma Zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Özgür Özel Soma Konuşması -paylaşan: f1044332179
Demokrasi ve özgürlük gittikten sonra iki partiden biri sen olsan ne olmasan ne. Ama MHP için iki partili sistem demek AKP'nin biz sizi yok edeceğiz, biz sizi eriteceğiz demenin itirafıdır.
haber altı 2 komulabilir
haber İçi
Manisa'nın Soma ilçesinde Cengiz Topel meydanında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti meclisi Grup başkanvekili Özgür Özel partililere ve halka hitap etti. Soma'dan Cengiz Topel meydanında ilk konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç şöyle dedi Bizler seçim yapmıyoruz 16 Nisan'da herhangi bir parti için oy kullanmayacağız.    Bu ülkenin sisteminin değiştirilip değiştirilmediğini sandıkta  karar alacağız.Bakın bütün seçimler çok önemlidir. Ama bu seçim daha önemlidir. Belediye Başkanlığı seçerseniz. Beğenmezsiniz değiştirirseniz. Milletvekilinin seçerseniz iş yapmıyor dur değiştirirsiniz. Bu seçimde sistem değiştirmek isteniyor. 10 yılda 15 yılda değişen bir şeyler değildir. Biz 1923'ten beri Cumhuriyet ve parlamenter sistemle yönetiliyoruz. 16 Nisan'da biz bunu oylayacağız .Allah göstermesin.Bu ülkenin rejimi değişirse bir kişinin idaresi, iradesine geçerse o zaman çok kötü şeyler olacaktır. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri demokrasidir. Meclisin yetkisinin ortadan kaldırıldığı meclisin denetleme ve iradesinin elinden alındığı, Bu demokrasi değildir. Demokrasi Sadece 4 yılda 5 yılda milletvekillerini seçilmesi değildir. Özgür basının olduğu bir ülke olması gerekir. Gazetecilerin yazdığı düşüncelerin sınırlanmadan yazılması gerekir. Hepsinden önemlisi bağımsız bir yargının olması gerekir. Ama şimdi bizim önümüze getirilen 16 Nisan'daki Maalesef yarım yamalak demokrasimizi bile aratacak bir sistemi dayatıyor. Bizim 16 Nisan'da tercih,miz  bir kişinin değil Bir siyasi parti için değil ülkenin geleceği içindir Onun için Hayır diyoruz
MHP'YE BAY BAY OYUNU"
Özel konuşmasını şöyle sürdürdü, "Demokrasi ve özgürlük gittikten sonra iki partiden biri sen olsan ne olmasan ne. Ama MHP için iki partili sistem demek AKP'nin biz sizi yok edeceğiz, biz sizi eriteceğiz demenin itirafıdır. Herkes şunu çok iyi biliyor. AKP'de kural belli partide güçlenen dışarı, dışarda güçlenen içeri. 36 kurucudan 33'ü ortada yok. Ama Has Parti güçlendi Numan Kurtulmuş'a bir tane makam odası bir tane makam otosu Has parti'ye bay bay. Demokrat Parti güçlendi sayın Süleyman Soylu'ya bir tane bakanlık odası bir tane makam otosu Demokrat Parti'ye bay bay bugünkü oyun belli. MHP'nin değerli bir kaç ismine bir tane makam odası bir tane makam otosu MHP'ye bay bay demenin hazırlığı var. Şükürler olsun bu hayatı sayın Devlet Bahçeli, etrafındaki birkaç tane yöneticisi yapıyor. Ama MHP'ye gönül vermiş olanlar bu oyunu çözdüler memlekete sahip çıkıyorlar. Partilerine sahip çıkıyorlar. 
Bu görüşmeler başladığında meclise geldiğinde yüzde 43 evet, yüzde 41 hayırdı. Sizler, bizler anlatmaya başladık ve en sonunda şu ortaya çıktı. Yüzde 42 evet, yüzde 46 hayır. 4 puan hayır öne geçti. Ama 12 puanlık bir kararsız var. Bu kararsızı en az 4 puanını ikna edip bu rejim değişikliğine dur dememiz lazım."
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Ziyaret'te BulunduÖnceki Haber

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç...

Çalınan iki motosiklet yakılmış olarak bulunduSonraki Haber

Çalınan iki motosiklet yakılmış olarak b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar