Enerji Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı Maden Sahalarını Gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisa Soma’da da Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı işçiler. ELİ bünyesindeki 25 milyon ton kömür rezervine sahip olan Eynez açık ocağın bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredilmesine karşı nöbet usulü eylem başlatmıştı.

Madenciler, Soma Cenkyeri maden yolu güvenlik kantarları bölgesinde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirmiş . Açıklamaya, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek vermişti.

Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde, linyit kömür üretimi yapılan Eynez’deki açık ocak bölgesinin bir bölümü ihale yapılmaksızın özelleştirildi.

Karara karşı madende nöbet tutma eylemi yapan ve imza kampanyası düzenleyen işçiler, seslerini duyurabilmek için Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.İşçilerin yürüyüşü Manisa Kırkağaç bölgesinde jandarma tarafından durduruldu. Kırkağaç’ta seslerini duyuran işçiler sivil toplum kuruluşlarına özelleştirmeyi anlattı.

24 Temmuz 2022 ‘de  CHP Balıkesir mitingine  Somalı madenciler ismini kazıdı. Sesini Kılıçdaroğluna duyuran Kırkağaç Çam mevkiinde çayı demleyin geleceğim diyen Kılıçdaroğlu’nun  bu sözleri damga vurmuştu.

 26 Temmuzda Maden İşçileri Sendikası Soma Şube başkanı Şevket Şahin ve Şube sekreteri Hamza Arslan ve Maden İş Sendika Genel Başkanı Nurettin Akçul İle Birlikte  Enerji Bakanlığı ile  görüşme gerçekleşmiş, Konuyu yerinde SOMA’DA Maden sahasında görmek istedikleri öğrenildi.

1 Ağustos 2022 günü Enerji bakan yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye Kömür işletmeleri genel müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan,TKİ Genel müdür yardımcısı Mert Ayaz,İşletme daire si Başkanı Erhan Özhan,Ege Linyitleri İşletmesi müdürü,İsmail Ceren,Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul,Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek,Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin katıldı. İşçilerin eylemlerine neden olan yer ile ilgili bilgiler aldığı öğrenildi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kepçe Operatörün Cansız Bedenine UlaşıldıÖnceki Haber

Kepçe Operatörün Cansız Bedenine Ulaşıl...

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma 2 Şube Yönetimi DedikiSonraki Haber

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar