Etek Giymeyi Unutmayın Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının gündem maddelerinden biri olan “2022-2023 yılında yatırım programına göre yapımına başlanılan ve başlanması planlanan projeler için banka kredisi kullanımı hususu” maddesi Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi. Bunun üzerine Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a kredi kullanma yetkisi verilmesini içeren maddenin yeniden görüşülmesi için olağanüstü toplantı gerçekleşti. Söz konusu bu toplantıda Cumhur İttifakından bazı meclis üyeleri evet oyu vererek Başkan Çetin Akın’a kredi kullanma yetkisinin verilmesini onaylamış oldu.

 

Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında oylamanın sona ermesinin ardından Büyük Birlik Partisi’nden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçen meclis üyesi İhsan Tuğrul Yüksel’in “Dışarıya çıkarken etek giymeyi unutmayın” sözleri mecliste gerginliğe sebep olurken Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve meclis üyeleri, İhsan Tuğrul Yüksel sözlerine tepki gösterdi.

 Akın'dan Yüksel'e: 'Etek giymesi gereken kişi lkendisidir’

TURGUTLU Belediye Meclisi tek gündem maddelik olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıda, geçtiğimiz meclis toplantısında kabul edilmeyen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a 18 Milyon TL kredi kullanma yetkisi verilmesini öngören madde bu defa oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 Toplantının ardından MHP’li meclis üyesi Tuğrul Yüksel, maddeye evet oyu veren MHP’li meclis üyelerine sert ifadeler kullanarak ‘çıkarken etek giymeyi unutmayın’ dedi.

 Meclis toplantısından sonra bir açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise Yüksel’e aynı tonda cevap vererek: ‘ Bu ifadeyi esefle kınıyorum, etek giyecek bir kişi varsa kendisidir. Çünkü oy aldığı partiye ihanet ederek, bir başka partiye geçmiştir’ ifadelerini kullandı.

 

Akın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biraz önce olağanüstü meclis toplantısını gerçekleştirdik, 18 Milyon Lira Kredi kullanımıyla ilgili gündem maddesini oyladık, bu konuda önceki meclis toplantısında tartışmalar yaşanmıştı. Bizde bir basın açıklaması yapmıştık ve o toplantıda oy vermeyen meclis üyelerini vicdansızlıkla ve Turgutlu halkına ihanet etmekle suçlamıştık, kastını aşan cümleler kurmuş olabiliriz. Ancak bizim kastımız siyaseti gerçekten Turgutlu için yapan siyasetçilere değildi

. Bu anlamda biz ne kadar haklı olduğumuzu bir basın açıklamasıyla anlatmıştık. Bu toplantıda tartışma yaşanmasın diye kimseye söz vermedik, ancak akabinde bir meclis üyesi nahoş kelime kullanarak, arkadaşlarına hitaben ‘etek giysinler’ ifadesini kullanmıştı. Bu ifadeyi esefle kınıyorum, etek giyecek bir kişi varsa kendisidir. Çünkü oy aldığı partiye ihanet ederek, bir başka partiye geçmiştir, bu memlekette etek giymesi gereken bir kişi varsa kendisidir.

 Bundan sonraki süreçte Turgutlu halkını germeden, hepimizin halkın ve amaçla oy verdiğini bilerek, hareket etmeliyiz, bu halk bize birilerine engel olalım diye oy vermedi. 
Biz elimiz güçlü olsun, bu kredi yetkisini alalım, ama sonra nasıl bir yol haritasını çizeceğimizi değerlendirelim dedik. Bizim derdimiz bu projeyi itibarsızlaştırmaya çalışanlarla, projemiz, Türkiye’de standart anlamında çok yüksek bir proje, kimsenin gözü arkasında kalmasın, bu proje müthiş bir proje, ve biz bu projeyi en değerli şekilde satmaya çalışacağız, ben bilmezmiydim düşük fiyatla satmayı, bu mallar babamın malı değil. Bu bilinçle hem malımızı iyi değerlendirmeye çalışacağız. Hemde Turgutlu’nun ihtiyacı olan projeleri yapmaya çalışacağız.” Dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAVAMIZ DA, SUYUMUZ DA ZEHİRLENİYORÖnceki Haber

HAVAMIZ DA, SUYUMUZ DA ZEHİRLENİYOR

Manisa'da Tarihi Obje YakalandıSonraki Haber

Manisa'da Tarihi Obje Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar