HAVAMIZ DA, SUYUMUZ DA ZEHİRLENİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAVAMIZ DA, SUYUMUZ DA ZEHİRLENİYOR


    Geçtiğimiz günlerde, yurttaşlarımızdan gelen şikâyetler üzerine; Ayıtlı Kül Barajından çıkarak, Zafer ve İstasyon Mahallelerinden geçip Bakırçay ile birleşen dere üzerinde incelemelerde bulunduk. Yaptığımız incelemede, dereye kül karıştığını, dere tabanının ve çevresinin kül tabakası ile kaplandığını, suyun gri renkte aktığını ve yurttaşlarımızın şikâyet etmekte haklı olduklarını gördük. 
    Söz konusu dere Ayıtlı Kül Barajından gelerek Bakırçay ile birleşiyor. 
    Çiftçilerimizin sulama amaçlı kullandığı dere maalesef kullanılamayacak duruma gelmiş. Yurttaşlarımız, yaklaşık bir aydır dereden kül aktığını söylüyor. Termik santral kaynaklı külün dereye ve Bakırçay’a karışması, hepimizin sağlığını yakından ilgilendiriyor. 
    Soma Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri, geçtiğimiz hafta Soma Termik Santralini ziyaret etmiş, bu ziyarette filtre sisteminin kısa vadede kurulmasının mümkün olmadığını bizzat öğrenmişlerdi. Sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yansıyan açıklamalardan anlıyoruz ki; işletmeci firmanın, termik santrale yatırım yapmaya ve sağlığımız için elzem filtre sistemini kurmaya niyeti yok. Soma termik Santrali; gazıyla havamızı, külüyle suyumuzu zehirliyor! Santral kaynaklı çevre kirliliğini gündeme getirenleri ise santrali kapatmakla tehdit ediyor. İşletmeci firma bilmelidir ki Soma halkı tehditlere boyun eğmez.
    Bizler ilçemiz için ekonomik bir değer olan termik santralin kapanmasını elbette istemiyoruz. Tek isteğimiz, termik santral başta olmak üzere maden ve sanayi kuruluşlarının, çevre ve insan sağlığına saygılı bir şekilde üretim yapması. Günümüz teknolojik koşullarında, çevre sağlığını gözeterek üretim yapmak zor değil. Soma adının artık kanser vakıaları, iş kazaları ve hava kirliliği ile anılmasını istemiyoruz. Havamızın ve suyumuzun zehirlenmesi ile ilgili olarak tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Söz konusu çevre felaketinin bir an önce engellenmemesi halinde, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz.Denildi

                                                                                                                                                                       CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5600 adet Symra isimli Sentetik Ecza YakalandıÖnceki Haber

5600 adet Symra isimli Sentetik Ecza Yak...

Etek Giymeyi Unutmayın DediSonraki Haber

Etek Giymeyi Unutmayın Dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar