GAZZE’YE DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZZE’YE DESTEK İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Soma Millet Bahçesinde Hasbihal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği , işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi yapıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Hasbihal Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Şenay Gün Bahar, “Gazze’de soykırım başlayalı 228 Gün oldu. 8 aydır her gün bombalar altında, açlıkla ölümle karşı karşıya gelmek kardeşlerimizin psikolojisini mahvetti. İzlerken bizim dayanamadığımız çoğu kez parmağımızın ucunda olup değiştirdiğimiz o görüntüleri o anları, o hayatı Gazze'de kadın ve çocuklar yaşıyor ve öldürülüyor. Geride kalanlar da artık bombalardan ve açlıktan yoruldu. Bu insanlar vatanlarından zorla çıkarılıp yeni bir yokluğa sürüklenmek isteniyor. Vatansız bırakılmak isteniyor. Savaşın en mağdur olanları kadın, çocuk ve yaşlılardır. Peygamber efendimiz savaşta kadın çocuk yaşlı hayvan ve ağaçlara dokunulmamasını emretmiştir. Bugün Gazze'de 16 bin çocuk 10 bin kadın öldürüldü.  Bizim çocukluğumuzda Bosna Hersek'te Avrupa'nın göbeğinde soykırım yaşandı. Ve bu soykırımı Avrupa'nın göbeğinde bütün dünya seyretti.  Bize 8 ay önce böyle bir soykırım olacak deselerdi bu devirde bu çağda asla olmaz derken şuan tüm dünya oturduk soykırımı izliyoruz” dedi.

İşgalcilerin,  Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürdüğü belirten dernek başkanı Bahar, “ Gazze'de yaşanan bu soykırıma insani olarak bakıyor ve bu soykırımın durması insanlığın daha fazla yara almaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Peki bizler ne yapabiliriz. Dua edeceğiz. Boykot yapacağız. Benim boykotumdan ne olur deme. Duruşumuz olur. Vicdanen rahat oluruz. Bir benle ne olur deme, Bir senle çok oluruz.  Hedefimiz unutturmamak, farkındalık sağlamak. Biz  insanlık için Gazze’nin sesi olmaya devam edeceğiz.  Gazze'de bombalarla öldüremediklerini açlıkla öldürüyorlar. Hala daha bu soykırımı görmeyip bahaneler bulanların ne insani ve vicdani merhameti yoktur. Ölen Gazze'deki insanlar değil, bizim insanlığımızdır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OTİZMLİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU HASAN, DARKALE ZİRVESİNDEÖnceki Haber

OTİZMLİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU HASAN, DARKALE...

SOMA’DA ÜRETİCİLERE KİRAZ SİNEĞİ UYARISISonraki Haber

SOMA’DA ÜRETİCİLERE KİRAZ SİNEĞİ UYARISI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar