Karbonatın Yararları Saymakla Bitmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Çoğu kişi, karbonatı sadece hamur işi yapımında kullanıldığını düşünmektedir. Fakat bu besinin birçok yararı bulunmaktadır. Kozmetikten tutunda sağlığa kadar birçok yararlı etkisi olan ürün, suda çabuk çözülme özelliğine sahip olduğundan hemen hemen her sektörde kullanılmaktadır. Hamur işlerindeki en büyük yardımcınız olan karbonat aslında yüzlerce farklı şekilde kullanılabilir.

Uzmanlar kolesterolü düşürmek için doğal bir şurup öneriyor. 1 kilo limon, 5-6 demet maydanoz, 3 litre su ve 200 gram kabartma tozundan oluşan şurup şöyle hazırlanıyor; Yıkanmış limon ile kabartma tozunu suda 1 saat bekletin. Maydanozları katıp 3 litre suda kaynatın. 15 gün aç karnına 1 fincan için...

Peki, karbonat başka hangi alanlarda kullanılır?

-Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

-Karbonat koku giderme konusunda oldukça başarılıdır. Halı ve tüllerde meydana gelen kokuları gidermektedir. Ayrıca ağız kokusunun en doğal bileşenidir. Dişinizi fırçaladıktan sonra fırçanıza karbonat sürerek tekrar fırçalayınız. Tuz ile karıştırdığınızda dişlerinizde biriken zararlı maddeleri temizler ve ağız tedavisinde olumlu sonuçlar verir. Bakterileri dezenfekte eden ürün, ağız kanserine engel olmaktadır.

-Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan karbonat, mide sorunu yaşayan kişilerin de imdadına koşmaktadır. Yemek sonrasında ağrı çeken ve sindirim zorluğu yaşayan kişiler, bir miktar karbonat ve suyu karıştırıp içerler ise rahatlayacaklardır.

-Bir kutu açık karbonat kötü buzdolabı ya da oda kokusunu gidermeye yardımcı olur. Karbonatı sprey şişe içerisinde su ile karıştırarak ucuz ve basit bir oda parfümü elde edebilirsiniz

-Bademcik problemini ortadan kaldırmak için karbonat ile suyu gargara yapınız.

-Karbonat, ucuz ve sağlıklı bir temizleyici, cildi sakinleştirip dinlendirici, hatta ağartıcı ve arındırıcı özellikleri nedeniyle büyükannelerimizin günlük hayatındaki önemini, bugün modern kadının kozmetik dolabında da yer alarak koruyor.

-Paslanmayı önleme için ise yine bu ürünü kullanabilirsiniz. Mutfak tezgahlarını, zeminleri, lavobaları, fayansları, bu ürün ile ovalayıp daha temiz ve hijyenik bir ortam yaratabilirsiniz. Temizlenmesi zor olan yağ ve meyve sularını çok rahat karbonat ile temizleyebilirsiniz.

-Özellikle yaz aylarında işkence haline gelen terleme sorununa deva olan karbonat, doğal yollardan terleme fonksiyonunu aza indirmektedir. Aşırı terleme problemi yaşayan kişilerin kullanabileceği ürün, ucuz olması ile de çok cazip bir seçenektir. Kokuyu ve terlemeyi engelleyen bu doğal yöntem, aynı zamanda cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.

-Gümüş olan eşyalarınızı parlatmak için su ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Aynı şekilde porselen ya da kararan mutfak eşyalarınız için de kullanabilirsiniz. Fakat bu eşyalar için limon ile karışım yapmanız gerekecektir.

-Gecemizi gündüzümüzü zehir eden sivrisinek ve sinek ısırıkları için karbonatlı merhemin formülü hem pratik hem de etkili olabiliyor.

kaynak: internethaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
RIFAT DAĞDELEN ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA İL BİRİNCİSİ OLDU. Önceki Haber

RIFAT DAĞDELEN ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK PR...

Terörü Lanetliyoruz Sonraki Haber

Terörü Lanetliyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar