Kazım Arslan'dan Yeni Eğitim Yılında Reform Vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tüm eğitimci ve öğrencilere başarılar dilediği yeni eğitim-öğretim yılı mesajında, Türkiye’nin köklü bir eğitim reformuna ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.
 
 
 
Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın eğitim camiasına seslendiği açıklaması şöyle:
 
"Sevgili çocuklarımız, sadece yarının değil, bugünün de asıl sahibi olacak olan genç arkadaşlarım;
 
Çocuklarını binbir emekle ve ilgiyle, karşılıksız sevgiyle büyütmeye kendisini adamış değerli ailelerimiz;
 
Özverinin ve yorulmak nedir bilmeyen emeğinin karşılığını alamayan saygıdeğer öğretmenlerimiz;
 
Herbirimizin çok yakından bildiği birçok soruna rağmen binbir umutla adım attığımız yeni eğitim-öğretim yılının hepinize başarılar getirmesini diliyorum. Başöğretmenimiz, Ulu Önderimiz, eğitimde büyük devrimlerin en önemli adımlarını atmış, bizlere aklın ve bilimin ışığında eğitimin yapılmasını işaret etmiştir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz ve ülkemizde çağdaş, nitelikli eğitime verilen arayı kapatmak  için, Cumhuriyetimizin laik eğitime dayalı temel ilkelerini günümüzün eğitim sistemleriyle birleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
 
Genç Nüfusumuzu Çağdaş Eğitimle Yönlendirmeliyiz
 
Biliyoruz ki; pırıl pırıl bir genç nüfusumuz var. Gençliğimizi ancak ve ancak teknolojik ve eğitsel kapasitemizi arttırarak geleceğe hazırlayabiliriz. Genç istihdamının altyapısı olan eğitim olanaklarımızı çağın gereklerine uygun düzeye taşıdığımız ölçüde geleceğe çok daha umutla ve güvenle bakabileceğiz.
 
Ülkemiz, eğitimde çok daha köklü dönüşümlere imza atması gerekirken, kadrolar bu hedefe kilitlenmesi gerekirken, bugün yapay gündemlerle çocuklarımıza zaman kaybettirilmektedir. 
 
 
Eğitimde Çare Değil, Sorunlar Artıyor
 
Deneme tahtasına dönüşmüş eğitim sisteminde, çareden çok sorunlar yumağı büyümektedir. Dersane dönüşümlerine, 4+4+4 Yasası’nın yol açtığı büyük gediklere, okul kapatmalarına ve yöneticilerin görevlerinden alınmalarına, baskı ve yıldırmalara, taşımalı sistem sorunlarına,Haziran ayından beri bir de terör belası eklenmiştir. Şiddet gölgesi altında, birçok ilimizde eğitime başlama durumu,sorunlar yumağı haline gelmiştir.
 
Gençler Değil, Biz Büyükler Sınıfta Kalıyoruz
 
Bugün ülkemiz, ne yazık ki eğitime ayırdığı bütçeyi etkili ve verimli biçimde kullanamıyor.Dünya sıralamasında birçok başlıkta gerilerde kalıyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayısından, PISA matematik ortalamasına, öğretmen açığından bölgesel eşitsizliğe, iş dünyasının aradığı mesleki eğitimden fen bilimlerindeki analitik düşünme yeteneğine kadar birçok başlıkta gençlerimiz değil, aslında bizlerde sınıfta kalıyoruz. Çünkü gençlerimize doğru bir eğitim sisteminin altyapısını siyasi kısır tartışmaların gölgesinden arındırarak sunamıyoruz. Kuşakların yarını, büyüklerin küçük hesapları altında karartılmaya mahkum ediliyor.
 
 
İdeolojik Eğitimle Olmaz, Öğrenci Merkezli Eğitime Geçmeliyiz
 
Eğitim sistemimiz öncelikle öğrenci merkezli olmak zorundadır. İdeolojik çekişmeleri ve siyasi içerikli tektip insan yetiştirme kültürünü terk edeceğimiz köklü eğitim reformunun öğrencilerimizi, öğretmen ve velilerimizi mağdur etmeden gerçekleşeceği günler çok yakındır,buna şimdiden inanıyorum.
 
Bu vesileyle bir kez daha tüm eğitimcilerimizin, öğrenci arkadaşlarımın ve saygıdeğer velilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını candan kutluyor, başarılarının artarak sürmesini diliyorum."

 
 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa'da Silahlı HesaplaşmaÖnceki Haber

Manisa'da Silahlı Hesaplaşma

Abonelik başvurusu olmayan mahalleye 3 milyonluk ihaleSonraki Haber

Abonelik başvurusu olmayan mahalleye 3 m...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar