MANİSA BAROSU OLARAK MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
HUKUK CAMİASINA VE HALKIMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.
 

               31.03.2015 Salı günü Çağlayan Adliyesin de Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasıyla başlayan terör olayını kaygı ve korku ile takip ettik. Maalesef Terör saldırısı hiç istemediğimiz bir şekilde sonuçlandı ve Savcımız şehit edildi. Üzüntümüz büyük ve tarifsizdir. Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allahtan rahmet, başta  Ailesi ve Yakınları olmak üzere , tüm Yargı Camiası ve Halkımıza başsağlığı dileriz.

 

                Manisa Barosu olarak; yaşanan bu terör olayının hemen akabinde Devletin en üst düzeyinden başlayarak başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanı’nın yapmış olduğu yargının 3 erkinden biri olan Avukatları hedef haline getirir söylemlerini doğru bulmuyor, bu söylemleri Avukatları itibarsızlaştırma, bu olayda sorumluluğu bulunanları aklama girişimi olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Mesleğimizin amacı; hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlüklerin korunmasını sağlamaktır. Barolarımız ve Meslektaşlarımız yıllarca bunun için mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir.

 

Devlet vatandaşlarını korumak ve güvenliğini sağlamak zorundadır. Maalesef yaşadığımız bu üzücü olayda Devlet ve organları başarısız bir operasyon ortaya koymuştur. Savcımızın ve 2 eylemcinin öldürüldüğü, 1 polisin yaralandığı, adına ‘ kurtarma operasyonu’ denilen müdahale bir başarı olarak görülemez. Devlet, bir meslek grubuna saldırır şekilde ifadeler kullanarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmak yerine görevi bu terör eylemlerini önlemek olan İç işleri Bakanlığı , istihbarat örgütü ve emniyet birimlerinde ki gerçek sorumlulara ve olayın yaşanmasında ihmali olanlara yönelmelidir.

 

                Ülkemizin hızla şiddet ortamına sürüklendiği bu dönemde Manisa Barosu olarak toplumumuzun her kesimini sağ duyuya ve bir arada olmaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Kadarıda Pes ArtıkÖnceki Haber

Bu Kadarıda Pes Artık

Şampiyon’a Coşkulu KarşılamaSonraki Haber

Şampiyon’a Coşkulu Karşılama

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar