Manisa’nın malı Manisa’da kalmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa’nın malı Manisa’da kalmalı

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden şeker fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmaları daha önceki özelleştirme yağmalarını yeniden gündeme getirdi.

Çünkü Manisa olarak, özelleştirme yolsuzluklarını çok iyi biliyoruz.

Manisa Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası ve Et ve Balık Kombinası özelleştirilmeleri, yolsuzluğun kara bir lekesi olarak hala hafızalardadır.

Şimdi bunlara ülkenin dört bir yanına yayılmış olan şeker fabrikaları eklenmiştir.

Şeker fabrikalarının satış fiyatlarını duyunca, bırakın arsasının değerini, içindeki makinelerin hurdasının bile daha fazla para edeceğinden kimsenin kuşkusu yoktur.

Hatırlayalım;

2005 yılında 3.7 milyon dolara özelleştirilen Sümerbank fabrikasının sadece arsası 46 milyon liraya Hollandalı bir firmaya satılmıştı.“Manisa’nın malı Manisa’da kalmalı” diyerek oluşturulan Manisa Ortak Girişim Grubu herkesi bu yolsuzluğa bulaştırıldı. 

Fabrika kapandı işçiler işsiz kaldı.

Manisa’da pamuk tarımı bitme noktasına geldi.  

Yine dönemin en modern kombinası olan Manisa EBK kombinası 80 dönüm arazisi ve tesisleriyle birlikte tesisleriyle birlikte 1.260.000 dolara satıldı.

Sözleşmedeki en az 3 yıl çalıştırılma şartı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dört Bakandan oluşan Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından kaldırıldı. Aynı gün makinalar sökülerek başka yere taşındı, arsası başka bir firmaya satıldı.

Dönemin CHP Manisa Milletvekili Sayın Hasan ÖREN tarafından Başbakanlık Teftiş Kuruluna ve Yargıya taşınan Manisa’daki özelleştirmelerde ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk olduğuna hükmedildi.

Sorumlular hapis cezası aldı.

Şimdi aynı senaryo şeker fabrikaları üzerinde oynanıyor.

Kurulduğundan bu yana hiçbir faaliyeti olmayan devlete bir kuruş vergi ödememiş şirketlere satılan şeker fabrikalarının 5 yıl süreyle çalıştırılacağının açıklanması ülkedeki şeker pancarı tarımının ve hayvancığın göreceği zararı şimdiden gözler önüne sermektedir. Çünkü bu senaryoyu biz Manisa’da daha önce yaşadık.

Şeker fabrikalarını satanlarda, ucuza kapatıp çıkar sağlayanlar da mutlaka adalet önünde hesap vereceklerdir.

CHP olarak, özelleştirme adı altında devletin malının yağmalanmasına karşı verdiğimiz onurlu mücadeleyi şeker fabrikaları için de veriyoruz ve “Şeker Vatandır, Vatan Satılamaz” mitingleriyle halkımızı uyarıyoruz.

Ülke tarımı, hayvancılığı ve sanayisi için bu fabrikaların devletin elinde kalması gerektiğini haykırmaya devam edeceğiz.

 

 

 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis Uzun Namlu Silahla Atış YaptıÖnceki Haber

Polis Uzun Namlu Silahla Atış Yaptı

ELİ İşleme Müdürlüğüne İki Kişinin İsmi GeçiyorSonraki Haber

ELİ İşleme Müdürlüğüne İki Kişinin İsmi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar