MARŞIMIZA VEFASIZLIK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MARŞIMIZA VEFASIZLIK

Resmi bayramların kutlanmasına dair mevzuat gereğince, kutlama programları ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanmaktadır. Bu kapsamda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanmış, il ve ilçe spor müdürlüklerine tebliğ edilmiştir.

İçinde bulunduğumuz salgın koşulları nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl farklı bir program düzenlenmiş, yurdun dört bir yanında bakanlığa ait tesislerde milli sporcular tarafından 19 Mayıs 2020 saat 19:19’da İstiklal Marşı okunmasına karar verilmiştir. Bakanlık tarafından düzenlenen program gereğince yurt çapında duyuru yapılmış, vatandaşların balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı söylemesi istenmiştir.

Saat 19.19’da İstiklal Marşını söylemek ve 19 Mayıs coşkusunu yaşamak için balkona çıkan Somalı vatandaşlarımız ne yazık ki hayal kırıklığına uğramıştır. İstiklal Marşı, bakanlığın genelgesi gerekçe gösterilerek sadece stadyum hoparlörlerinden çalınmış, bu nedenle de ilçemizin diğer taraflarında duyulmamıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığının genelgesi, resmi bayramın nasıl kutlanacağını tarif etmektedir. Genelge içeriğinde belediyelerin kutlama yapamayacağına veya belediye hoparlörlerinden yayın yapılamayacağına dair bir kısıtlama ya da yasak bulunmamaktadır. Nitekim Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok büyükşehir ve ilçe belediyesi, kendi imkânları ile kutlama programları düzenlemiştir.

Saat 19.19’da, İstiklal Marşımızı ilçemizin dört bir yanına gururla ve coşkuyla duyuramayan Soma Belediyesi ve 19 Mayıs coşkusunu yaşatmak adına hiçbir etkinlik düzenlemeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi büyük bir vizyonsuzluğa imza atmışlardır. Genelgenin ardına sığınmak, Soma’yı ve Manisa’yı yöneten zihniyetin çapsızlığını ve her şeyden önemlisi de İstiklal Marşımıza karşı vefasızlığını göstermektedir.

19 Mayıs kutlama programına dair bakanlığın düzenlemesini de anlamak mümkün değildir. Sokağa çıkma kısıtlaması yaşadığımız günlerde İstiklal Marşımızın sadece stadyumlardan okunması büyük bir hatadır. Şu bilinmelidir ki bizler var oldukça, resmi bayramlarımızı sıradanlaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

 

                                                                                                 CHP SOMA İLÇE BAŞKANLIĞI

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'da 19 Bayram Kutlaması YapıldıÖnceki Haber

Soma'da 19 Bayram Kutlaması Yapıldı

Soma'da Meydana Gelen Kavgada 3 Kişi YaralandıSonraki Haber

Soma'da Meydana Gelen Kavgada 3 Kişi Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar