MAZLUM NURLU ÜZÜM ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYESİ OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAZLUM NURLU ÜZÜM ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYESİ OLDU

Mecliste grubu bulunan dört siyasi parti, üzüm üreticilerinin sorunlarını araştırmak için ortak karar alarak, bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulması için verilen önerge TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Manisa’dan CHP’nin çiftçi Milletvekili Mazlum NURLU komisyon üyesi seçildi.

Komisyonun diğer CHP’li üyeleri;

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR,

Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU ve

Bursa Milletvekili Orhan SARIBAL oldu.

Mecliste kurulan Araştırma Komisyonun bağcılık sektörü ve üzüm üreticileri için tarihi bir fırsat olacağını belirten Mazlum NURLU yaptığı açıklamada; Üzüm üreticisi Milletvekili olarak, her zaman üreticinin, çiftçinin, köylünün Meclisteki sesi olmaya çalıştım. CHP Milletvekili arkadaşlarımla Manisalı üzüm üreticisinin feryadını duyurmak için çok mücadele ettik.

Meclis kürsüsünden haykırdık, duymadılar, alanlara çıktık görmediler. Alaşehir’de Sayın genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU ve 50’den fazla Milletvekilimizin ve onbinlerce vatandaşımızın katılımıyla üzüm çalıştayı ve miting düzenledik umursamadılar.

Üzüm üreticisi yıllardır umduğunu bulamadı, ürünü para etmedi. AKP iktidarı çiftçiye üvey evlat muamelesi yaptı. Kanunen yapması gereken desteği vermedi. İhracatçıyı destekledi, üreticiyi desteklemedi.

Fakat sürekli büyüyen bağcılık sektörünün sorunlarına siyasi partilerin kayıtsız kalması olanaksız hale geldi.

Meclisteki uzlaşma çabalarımız sonucu önergemize 4 siyasi parti destek vererek üzüm üreticileri için araştırma komisyonu kuruldu.

Araştırma Komisyonunda Meclisteki tüm partilerden 15 Milletvekili ile birlikte Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri,  üretici birlikleri, sulama kooperatifleri, ziraat odaları temsilcileri çalışacak.

Komisyon Manisa’ya gelerek incelemelerde bulunacak sektörün tüm temsilcileriyle görüşecek. Komisyonda sektörün en geniş katılımla temsil edilmesi için öneri sunacağız. Herkesin orada kendisini ifade etmesine olanak sağlayacağız ve bu komisyonun siyasi iktidarın kendisini aklama aracı haline getirmesine asla izin vermeyeceğiz.

Çünkü araştırma komisyonlarının amacı sorunları ve konuları TBMM gündemine taşıyarak kamuoyu yaratmak ve siyasi destek sağlamaktır.

Araştırma komisyonu raporları siyasi bir belge niteliği taşımaktadır. Komisyon yasal düzenleme ve alınacak önlemler konusunda hükümete tavsiyelerde bulunur.

Parlamenter hükümet sisteminde yasama organının hükümeti denetleme yetkisi bir bakıma bu sistemin en önemli özelliklerinden birisidir. Bu nedenle CHP olarak Araştırma komisyonlarını önemsiyoruz.

Manisa’mızın 9 Milletvekilinin komisyona vereceği destek bizim için çok önemlidir. Ortak akılla, hep birlikte Manisa için, üreticilerimiz için çalışmış olacağız.

Bağcılık sektörünün ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancımla başarılar diliyorum ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUDÜS İSLAMINDIR.Önceki Haber

KUDÜS İSLAMINDIR.

Kudüs İslamındır Sonuna Kadar Takipçisi olacağızSonraki Haber

Kudüs İslamındır Sonuna Kadar Takipçisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar