ÖZELLEŞTİRİLEN LİMANLARIN SÖZLEŞME SÜRELERİ NEDEN UZATILMAK İSTENİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

 Genel Kurulda Konuşan CHP Manisa Millet Vekili A.Vehbi Bakırlıoğlu oldukça tartışmalara neden olan, özelleştirilmiş limanların sürelerini uzatmayı amaçlayan bir 16'ncı madde var. Dedi
Anayasa'ya uygunluğu biraz evvel tartışıldı, 
Anayasa'ya aykırı olduğu İbrahim Kaboğlu Hocamız tarafından gerekçeleriyle güzelce anlatıldı. 
Ben anayasa uzmanı değilim, Anayasa'ya uygunluğu konusunda ahkâm kesemem ancak vicdan sahibiyim ve bu madde vicdana aykırıdır. 
Vicdan sahibi insanlar, ülkesini seven insanlar, "Ben milliyetçiyim." diyen insanlar, bu maddenin tekliften çıkartılması için vereceğimiz önergeye kabul oyu verirler, vermelidirler. 
Bu teklif ilk geldiği zaman, Komisyon çalışmaları esnasında bilgi almak için sektörden birisiyle görüştüm; maddeyi anlattım, haberi yoktu maddeden. 
Bana ilk söylediği şey: "Katarlıların bu kadar dolaşması ve kulis yapmasının nedeni belli oldu." Bir daha söylüyorum, bana "Katarlıların bu kadar dolaşmasının sebebi belli oldu." dedi. Katarlı bir firma bu yılın başında, sözleşme süresi Ağustos 2028'de bitecek olan Antalya Limanı'nı 140 milyon dolara devralmıştı, o dönemde bu konu bayağı tartışılmıştı. Gerçekten de sözleşme süresinin bitmesine yedi yıl kala neden böyle bir devralma olur, üstelik böylesine bir parayla. Katarlılar Antalya Limanı'nı devralıyor, daha senesi geçmeden sözleşmeyi on dokuz yıl daha uzatma şansı veren bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz, şu an yapmış olduğumuz şey o. Sizce bu tesadüf mü?
Değerli milletvekilleri, bugün bizden istenen, bu yüce çatı altındaki milletvekillerinden istenen, adrese teslim bir kanun yapmamız ve bu kabul edilemez, bu yüce Meclis böylesi bir utanca imza atamaz, atmamalı. Biz limanlarımızın özelleştirilmesine başından beri karşı çıktık. Limanların işletmesinin kimde olduğu geçmişte de günümüzde de bir beka meselesi olarak tartışılmakta. Ancak, bu düzenleme liberal ekonomi kurallarına aykırıdır; rekabeti ortadan kaldıran, kamu zararına yol açacak bir düzenlemeden bahsediyoruz. Biz bugün burada vatandaşın elektrik faturasından belki 2-3 lira tutarındaki TRT payını kaldırıyoruz ancak vatandaşın geleceğini adrese teslim bir kanun düzenlemesiyle elinden alıyoruz; yaptığımız tam olarak budur.
Konuşmamın başında teklif sahiplerinin bu kanun teklifine bir isim koyamadığından bahsetmiştim. 
Esasında, bu kanun teklifinin ismi belli; 
bu kanun teklifinin adı Katarlılara adrese teslim kanun teklifidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaat İşçisi Hayatını KaybettiÖnceki Haber

İnşaat İşçisi Hayatını Kaybetti

Alaşehir'de Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Alaşehir'de Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar