Para İle Satılmaz Oyununa Yasak Denildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Mekânsızlar tiyatro oyuncuları amatörce sergiledikleri, oyuncularının bir çoğununda maden işçisi olduğu mekansızlar tiyatro oyuncularının oynayacak oldukları Para ile satılmaz oyunu Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş tarafından 2559 sayılı kanunun EK 1 hususlara aykırı olduğu gerekçesi ile 15 -12- 2018 günü Soma Belediyesi Düğün salonunda oynanılacak olan oyun iptal edildi.

Konu ile açıklama yapan Soma 301 Madenciler Derneği başkanı İsmail Çolak,  Maden’de Oğlu (Uğur Çolak ) kaybetmişti. Şöyle dedi.

Birçoğunun maden işçisi olduğu,tiyatro oyuncuları 301 kişinin yaşamını yitirdiği, Soma’da  para ile satılmaz oyunu (Kömür torbaların üzerinde yazdığı) gibi 2559 sayılı kanunun EK 1 maddesince iptal edildiğini öğrendik

Bu oyun Türkiye’nin bir çok ilçesinde ve Soma’da gösterilmesine rağmen bu sefer verdiğimiz dilekçede bizlere verilen cevapta sakıncalı sözler olduğundan bunların siyasi sözler, küfürlü olduğu gerekçesiyle oynatılamayacağını öğrendik. Bu oyun maden ocaklarını temsil ettiğini, düşünüyoruz. Bu oyunda maden şartları anlatılıyordu. Biz 301 Madenciler Derneği olarak şunu düşünüyoruz. Herhalde birilerine dokundu.    Bu oyun defalarca oynanılmasına rağmen hiçbir engellemeye karşı karşıya kalmamıştı dedi.

Soma Mekansızlar Tiyatro Oyucusu ve eğitmen Mehmet Çolak Maden İşçisi onu ile şöyle dedi.

 Tiyatro Ekiplerinin 2004 yılında işçi ve öğrencilerden kurulduğunu amaç olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için kurduk Bu oyunda yaşanılan faciayı anlattık.Tiyatro gerçeğin aynasıdır.Bizlere oyunun orgo ve oyunun sivri olduğu bizlere sözlü olarak bildirildi. Ve yazı olarak’da verildi. Bu oyun daha önce’de Soma da oynandı. En son bu oyun 20 MART 2017 oynamıştı Bununla birlikte birçok yerde oynandı. Oyunun oynaması talebinin gelmesi üzerine,bizde Soma 301 derneğinin iznini alarak oynamak istedik.Ve baş vurumuzu yaptık.Bir çok kez oynadığı için verilmeyeceğini düşünmedik. Salon için tarih aldık. Sosyal medyadan tanıtım videomuzu paylaştık. Misafirleri davet ettik.Oynayamıyoruz dedi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Tüm Soma'yı ısıtacak yatırımı yaptık, Sorun Termik Santral Kaynaklı'Önceki Haber

'Tüm Soma'yı ısıtacak yatırımı yaptık, S...

Soma Folklor Ekibi Bu işi BiliyorSonraki Haber

Soma Folklor Ekibi Bu işi Biliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar