MADEN İŞ SENDİKASI

PATRONA KIYAK.MADEN İŞÇİSİ ÖNERGESİ RET EDİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir
Cumhuriyet Halk Partisi, Ermenek’te 1 yıldır, Soma’da ise 8 yıldır süren mağduriyetlerine çözüm aramak için eylemde olan ve seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüşe geçen maden emekçilerinin sorunlarının araştırılıp çözülmesi için TBMM’ye teklif sundu, AKP ve MHP milletvekilleri bu öneriyi reddetti.
 
İŞVEREN KANUNU TANIMAMIŞTIR
 
Karaman’ın Ermenek ilçesinde patron tarafından mağdur edilen madencilerin 1 yıldır hak mücadelesi verdiğini dile getiren fakat haklarını almak bir yana, işveren tarafından “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davrandıkları” gerekçesi ile işten çıkartıldıklarını aktaran Ünver; “İşçi çıkarma yasağının olduğu pandemi sürecinde işçileri işten atan işveren hem kanunu tanımamıştır hem de feshe gösterdiği gerekçeyle toplumun vicdanını sızlatmıştır.” dedi.
Redevans sahalarıyla ilgili yapılan düzenlemenin Soma'daki, Ermenek'teki ve tüm yurttaki özel maden sahalarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini dile getiren CHP Milletvekili Ünver, AKP ve MHP sıralarına dönerek; “Gelin bu araştırma önergemize destek verin ya da ortak bir önerge verelim, ülkemizdeki kömür madenciliğinin tüm sorunlarını araştıralım, çözüm yollarını da ortaya koyalım.” çağrısında bulundu. Ünver, madencilerin sorunlarının çözümü noktasında tahammül edilecek ve kaybedilecek bir anlık zamana bile yer kalmadığını söyledi.
 
ÖNERGE REDDEDİLDİ
 
Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin madencilerin sorunlarının araştırılıp, tüm sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli önlemlerin alınması amacıyla vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi. CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda; “CHP olarak, maden emekçilerimizin sorunlarına kulak tıkamayalım, gelin bu sorunları çözelim diyerek Meclis Araştırma Önergesi verdik. Önergemiz AKP-MHP oyları ile reddedildi. Emekçiler patronun insafına, kaderine terk edildi.” değerlendirmesinde bulundu.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Kazasında 2 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Trafik Kazasında 2 Kişi Yaralandı

SOMA OYALANMAKTAN BIKTISonraki Haber

SOMA OYALANMAKTAN BIKTI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar