Soma Davasında Verilen Cezalar Ne Zaman Tahliye Olabilirler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Davasında Verilen Cezalar Ne Zaman Tahliye Olabilirler
Manisa Bara Başkanı Ali Aslan Bundan Sonraki Süreci AnlattıTahliyeler Olabilir

Soma Davasında Karar  Açıklandı.

301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu, 51 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada karar açıklandı

Aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın da bulunduğu toplam 14 sanığa ceza verildi. Şirketin patronu Alp Gürkan'ın da aralarında yer aldığı 37 sanık ise beraat etti.
Davanın tutuklu sanıkları Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik 18 yıl 9 ay, maden mühendisi, İşletme müdür yardımcısı İsmail Adalı 22 yıl 6 ay, maden mühendisi Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Tutuksuz sanıklardan emniyet teknikeri Ali Günay Çelik'e 11 yıl 8 ay, maden mühendisleri Yasin KurnazHilmi Kazık 10 yıl 10'ar ay, yönetim Kurulu üyesi Haluk Sevinç, çalışanlardan Hilmi Karakoç, Mehmet Eres, Hüseyin Alkan, Fuat Ünal Aydın'a Mehmet  8 yıl 4'er ay ve Murat Bodur'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kararları Değerlendiren Manisa Baro Başkanı Ali ASLAN Şunları söyledi.

Yerel mahkemenin verdiği karar sonuçlandı. Bu karara göre önümüzdeki süreçte Can Gürkan tahliye olabilir. Mahkemeye itiraz hakkı da söz konusu, tutukluluğa karşı itiraz aşamasında kalınabilir 10-15 gün içerisinde. Bu karardan öyle hissedildi. Çünkü mahkeme cezayı artırmadı 15 yılda bıraktı. Bilinçli taksire sokmadığı için mahkeme 22 yıl 6 ay olmadı. Bu itiraz sonucunda tahliye olanağı  var.Can Gürkan’ın  Alp Gürkan beraat etti.4 kişi daha bilinçli taksirle cezalandırıldı. Tutuklulardan         2 tanesi 22 yıl 6 ay diğer 2 tanesi ise 18 yıl 6 ay ceza aldı. Bunların şu anda tahliyesi olmaz diye düşünüyorum. Belki İhtilas mahkemesi karar verirken tahliye edebilir ama,oda 6 ay sonra 1 yıl sonra olabilir.Bu aşamada 5 yıllık tutukluluk süreleri’de doluyor.5 Yıl dolduğunda’da tahliye imkanı var.Bu ceza alanların ne kadar yatacağı infaz yasasına göre hesaplanacak.Diyelim’ki 22 ceza aldıysa yarıya düşecek 11 yıl.2 yıl denetimli serbestlik var 9 yıl 5 yılını yattı.Geriye 4 yıl gibi süre var.önümüzdeki yıllarda infaz yasalarında değişiklik olabilir.Denetimli serbestlik süresi uzatılabilir.Bu süre 2 yıldan 3 veya 4 yıla çıkabilir. Böyle bir hazırlıklarda var.Böyle bir durumda 1 kaç yıl içerisinde tahliye olabilirler.Tahliyeler erken olabilir.çünkü cezaların tamamlanması geremiyor tahliye olması için.Yargılama aşaması devam ediyor.Sonuçta mahkeme karar verdiğinde bu karar kesin karar değil Yargıtay aşamasının  kararının ne kadar aşamada  açıklanacağı belli değil Bu şamada Tahliyelerine karar verilebilir dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Kavun Kırkağaç DeğildirÖnceki Haber

Her Kavun Kırkağaç Değildir

Trenle Traktör Çarpıştı.Sonraki Haber

Trenle Traktör Çarpıştı.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar