Soma İlçesi Hastalıktan Korunmak İçin Maskeyi Kendi Üretti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırsatçılara Meydan Bırakmayacağız

Manisa’da Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin öğrencileri, üretime katkı sağlıyor. Manisa genelinde eğitim veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde hem teoride öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürüyor hem de üretime katkı sağlıyor. Bu liseler arasında bulunan Soma Fatma Aliye Mesleki teknik anaolu lisesi öğrencileri de cerrahi maske üretiyor.

Son dönemlerde yaşanan Koronavirüs sebebiyle yoğun olarak talep edilen hijyen ve cerrahi maskesi ile dezenfektan malzemelerini üreten öğrenciler, öncelikle okulların ve kamu kurumlarının bu konuda ki ihtiyaçlarını karşılıyor.

Tatil günü maskelerin nasıl yapıldığıyla  yerinde görmek ,maske için gelen malzemenin kalitesin sormak için yerinde inceleyen Soma Belediye Başkanı Ali Tulup Fatma Aliye Meslek Lisesi Müdürü ziyaret etti.

konuyla ilgili bilgiler  Anlatan Murat Öztürk  maskelerin yapışışını anlattı.. Piyasalarda bilgi kirliliği var. Mikron kalitesi çok önemli şu anda 20gr elde idilen maskeler nispeten kalitesiz maskelerdir. Biz okul olarak 45gr ve 60 gr maske üretiyoruz dedi. Kurumlarımıza ve özellikle Soma belediyesine verdiğimiz 60 gr maskelerdir dedi. Kumaş diğer malzeme konusunda bize destek veren Soma Belediyesine  teşekkür ederiz dediler. Üretilen maskeler dezenfekte edildikten sonra istenilen yerlere gönderiliyor Dedi. Üretimin nasıl yapıldığıyla ilgili deneme maksatlı Başkan Ali Tulup Makinanın başına geçti üretim yaptı. Deneme üretimi yapılan 20 ‘nin üzerinde maske imha edildi. Üretilen maskelerin kaç adet üretildiği üzerindeki sayaç üzerinde okunabiliyor denildi. Manisa’nın diğer okullarında ise  Yapılan Üretimler.

Manisa Turgutlu İlçesi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Akhisar İlçesi Zeynep Gülin Öngör MTAL, Kula İlçesi Hacı Ömer Özboyacı MTAL, Alaşehir İlçesi Şehit Efkan MTAL, Soma İlçesi Fatma Aliye MTAL ve Yunusemre İlçesi Çukurova Kimya MTAL (DÖSE işlemleri yürütülüyor)’ Cerrahi maske,

*Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; olay yeri inceleme ve ilaçlama (dezenfekte) tulumları,

*Yunusemre İlçesi Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de; dezenfektan üretimi yapılıyor.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'da AK Parti İlçe Başkanı Erol Saygılı Görevi DevraldıÖnceki Haber

Soma'da AK Parti İlçe Başkanı Erol Saygı...

Olmazsa Olmazımız İşçi Sağlığı İş GüvenliğidirSonraki Haber

Olmazsa Olmazımız İşçi Sağlığı İş Güvenl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar