MADEN İŞ SENDİKASI

Soma Termik Santrali de 2 Kişi Görevden Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Termik Santrali de 2 Kişi Görevden Alındı
haber altı 2 komulabilir

09 EYLÜL 2022 CUMA  günü SOMA TERMİK SANTRALİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş  Genel Müdür Yardımcıları   Sayın ABDULLAH YILMAZ ve Sayın  AHMET ÇELİK’İN  görevden alındığı haberini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Unutulmamalıdır ki Sayın Nuri ŞERİFOĞLU beraber görev yaptığı idari ve teknik kadro ile geçmişi 40 yıl öncesine dayanan santralimize altın çağını yaşatan ekibin lideridir. Kamu  döneminde görev yaptığı 2015 yılına kadar gerek santralimize ,gerekse  şehrimiz Soma’ya yaptığı hizmetler ve katkılar hala hafızalardadır. Enerji sektörü içerisindeki herkesin bildiği üzere özel sektör çatısı altında da Yatağan-Yeniköy ve Kemerköy  santrallerini  üretimi durma noktasından devralıp, üretim rekorları kıran santraller haline getiren yine aynı ekiptir.

Somamız ve Santralimiz özelinde, yıllardır birikmiş mevcut sorunların çözümü, santralimizin elzem ihtiyacı olan bakım, onarım, revizyon ve büyük rehabilitasyon çalışmaları ile baca gazı  arıtma (BGA-FGD)  sisteminin daha öncesinden  hazırlanmış, uygulanmış ve başarılı olmuş tüm projeleri  hayata geçirilmek ve santralimizin eski parlak günlerine geri dönülmek üzere iken aldığımız bu haber çalışma hayatının vazgeçilmez paydaşı  olan  işçileri derinlemesine üzmüş, moral ve motivasyonumuzu yok etmiştir.

Tüm sektörler içerisinde çalışan emekçi sınıfına saygımızı belirtmekle beraber bilinmesi gerekir ki çalıştığımız sektör  bir ülkenin temel dinamiği olan enerji üretimidir. Bu sebepledir ki  santralin gerçek sahipleri biz çalışan ,emek veren, ter döken enerji işçileridir.

Biz emekçi sınıfı olarak; santralimizin geleceği, üretimin devamlılığı için alınan kararların yeniden gözden geçirilmesi tavsiyesi ile  , olası yanlış kararların santralimize ve üretime  büyük zarar vereceği endişesi içerisinde Sayın Nuri ŞERİFOĞLU ve mevcut tüm idari ve teknik kadronun her zaman, her şartta ve her türlü yanında olduğumuz bildirir ;

     Kamuoyuna saygılar sunarız……

 

                           TES-İŞ  Sendikası                                 Yönetim Kurulu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO Amasız Fakatsız Ürün Alımına BaşlasınÖnceki Haber

TMO Amasız Fakatsız Ürün Alımına Başlası...

Somanın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yılı KutlandıSonraki Haber

Somanın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar