Somanın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yılı Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Somalılar , İlçemizindüşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümünde sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Bu anlamlı günde herkesi bu meydanda görmek bizlere güç veriyor. Hoş geldiniz, safa getirdiniz.
Bugün 13 Eylül…Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Somamızın gurur günüdür. Bugün SomanınBayramıdır. Bayramımız kutlu olsun.
Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin,destanlarla dolu bir tarihi vardır. Kurtuluş günlerimiz işte böyle bir tarihin ürünüdür. Burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 100 yıl önce, bu vatan için, nasıl can verildiyse, bu günde aynı kararlılık ve inançta olduğumuzu göstermek için toplandık. 
Bugün, Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ve karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu, 30 Ağustos’ta Afyon ovasında, alevden sele dönüştüğü ’’ölürsem şehit, kalırsam gazi ‘’diyenlerin, yola çıktıkları gündür.
Bugün, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen, karakteri yüksek Türk milletinin, Soma'da ateşle imtihan olduğu gündür.
Somamızda, Kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımını yakan Zahar Ali başta olmak üzere, Yunan işgaline  karşı savaşırken Turgutalp mevkiinde şehit düşen Bigadiçli Ali Osman Çavuş  ve Hasan Çavuşu, İşgal sırasında Soma belediye başkanlığı görevini yürüten Osman Efendiyi, Somanın dağlarında düşmanı bekleyen Ala Süleyman,Deli Musa,Yusuf Onbaşı ve Bulgurcu Efe’yi, İlçe Jandarma komutanı Mehmet Ali Konyar’ı, Binbaşı Murtaza Bey’i ve ismini hatıryamadığımızyüzlerce kahramanımızı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 
Değerli Somalılar, Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 100 yıl önce, topla tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün; ilimde, bilimde, fende, teknikte Türk milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Kalemin kılıçtan evla olduğunu, tek sevdamızın Türkiye olduğunu tüm dünyaya haykırmalıyız. 
Sözlerimi burada tamamlarken, 100 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, ülkemizin dört bir yanında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allahtan güç kuvvet diliyor, halkımızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyor ve siz Değerli Somalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Dedi Somanın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili oyun sergilendi. Resmi geçitin ardından Soma şehitliği ziyaret edildi

 

 


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Termik Santrali de 2 Kişi Görevden AlındıÖnceki Haber

Soma Termik Santrali de 2 Kişi Görevden...

Akhisar'da Kazı Yaparken YakaldılarSonraki Haber

Akhisar'da Kazı Yaparken Yakaldılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar