Soma'da Bayiler Kömür Alamıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ömür,

Bilindiği üzere 07.12.2017 tarihinde ELİ tarafından sözleşmeli kömür bayilerine şöyle bir mesaj atıldı.Konu ile açıklama yapan Kömürcüler derneği başkanı Nadirhan Hızlı şöyle dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından gelen yoğun talep üzerine işletmemizle 2017 yılı için bayilik sözleşmesi imzalayan firmalar ve tarım kredi kooperatiflerinin +18 mm kömür sipariş ve sevkiyatı 01.01.2018 tarihine kadar durdurulmuştur.

Mesajda belirtilen sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına dağıtımı yapılan kömüre kesinlikle karşı olmadığımızı ifade etmek isteriz. Ancak bu önemli karar alınmadan önce bayilerin bilgilendirilmemesini yanlış buluyoruz. Alınan bu ani karar, Somada ve çevre illerde kömür ticaretiyle uğraşan bayileri zor durumda bırakmıştır.

Bunun öncesinde Ağustos 2017’de açıklanan başka bir karar sonucunda kasım ve aralık ayları için termine edilen +18 lavvar torba kömür (sobalık parça kömür) miktarları yarıya düşürülmüştür. Sebebi aynı olan bu kararı bayiler olarak anlayışla karşılayıp müşterilerimizle anlaşmalarımızı bu doğrultuda yapmıştık. 07.12 Tarihinde sms ile tebliğ edilen soba da kullanılan kömürün tamamen verilmeme kararını ise çok aceleci alınmış hatalı bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Sobalık kömürün bayilere verilmemesinin ticaretimizi olumsuz etkileyeceğinin yanında başka sakıncaları da olacaktır.

Piyasada fiyat istikrarını ve kaliteyi belirleyen Soma kömürünün dağıtımının durdurulması

 Kalitesiz kömürlerin piyasaya girmesine

taklit torba ile kalorisi ve değerleri düşük olan kömürün son tüketiciye ulaşmasına

Soma kömürününün adının kirletilmesine

fiyat yüksekliğine

 ve en önemlisi hava kirliliğine sebebiyet verecektir.

sakıncalarını açıkladığımız sebepler nedeniyle, Düşük gelirli vatandaşlarımız tarafından kullanılan sobalık +18 kömürünün Bayi kanalına verilmemesi kararını çok yanlış buluyoruz bu karardan bir an önce vazgeçilmesini ve bayiye +18 kömür verilmesini istiyoruz, bunun içinde her türlü mücadeleye hazır olacağımızı  duyururuz dedi.

Diğer Bir Açıklama Esnaf Sanatkarlar  Odasında Açıklama yapan Başkan Ali Ayan şöyle dedi.gönderdiği mesajda  Kömür satışlarının 1 Ocak 2018 kadar durdurulduğunu söylediler. Sosyal yardım fonundan gelen talep üzerine  yapıldığı öğrenilirken Kömür sistemindeki  bayilerin kömürleri vaktinde alması yerine ulaşılması ile anlamlıdır..Böyle olmadığı taktirde müşteri,ler karşısında eksiklik içerisinde olursunuz. Bu işlemin böyle olması sektörün başarısızlığı,Soma kömürü nünde Pazar kaybetmesi anlamına gelir.. Üyelerimiz konuyu bize anlattılar.Bizlerde bu konuyu değerlendirdik. Ve bu konuyu  elektronik  postaya  ELİ Genel Müdürlüğüne bildirdik. Konuyu Düzeltilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baba Oğlunu ÖldürdüÖnceki Haber

Baba Oğlunu Öldürdü

Nişanlı Çiftten Mezarlıktan Anlamlı ZiyaretSonraki Haber

Nişanlı Çiftten Mezarlıktan Anlamlı Ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar