SOMA’DA MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE ATATÜRK’Ü GÖRMEZDEN GELMEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SOMA’DA MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE ATATÜRK’Ü GÖRMEZDEN GELMEK
Atatürk görmezden geliniyor bu organizasyonu yapanlar bu işte art niyet yok dese de biz onların artık ne kadar art niyetli olduğunu görüyoruz. 
Sağ iktidarlar ve AKP iktidarında devletin tüm kurumlarına yargıya, orduya sızmasına fırsat ve imkan verilerek çöreklenen fetocular 15Temmuz 2016 da hain darbe girişimini gerçekleştirmiştir. Demokrasiden yana tavır alan vatandaş ve güvenlik güçlerince hain darbe girişimi geri püskürtülmüştür.
 
      Fetö terör örgütünün hain darbe girişimi ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne CHP tarafından  darbeyi planlayanlar, uygulayanlar içerideki ve dışarıdaki işbirlikçileri ve yıllarca bu yapının devletin kurumlarına sızmasına göz yumarak sebep olanların araştırılması için verilen önerge AKP ve MHP milletvekillerinin red oyları ile reddedilmiştir.Bu konu ile ilgili birçok insan devletin kurumlarından çıkartılmış cezaevlerine atılmış ama bir türlü siyasi ayağı ortaya çıkartılmamıştır.Onun içinmi kimlere uzanacak diye korkuluyorda araştırılması istenmiyor. Aslında araştırılması gereken 27 Mayıs,12 Mart,12 Eylül,28 Şubat ve 15 Temmüz darbe ve girişimlerinin neden  yapıldığı ,nasıl demokrasiye ülkeye ihanet yapıldığıdır. 
Bu araştırma reddedildiği için ne yazık ki 15 Temmuz  kapalı kutu olarak kalmıştır.
 
     15 Temmuz milli birlik ve demokrasi günü olarak resmi tatil ilan edilmiş ve bugünle ilgili anma etkinlikleri düzenlenmiş tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı İstanbul'da yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu oradaki vatandaşlara yuhalatmaktadır.
Bu darbe girişiminin sorumluları , sebeb olanları, yapanlar değil neden Kemal Kılıçdaroğlu yuhalatılıyor. Ayrıca yurt çapında yapılan bu anma etkinliklerinde hiçbir yerde Atatürk anılmamış adı geçirilmemiş posteri asılmamıştır. Resmi demokrasi bayramı ve 15 Temmuz şehitlerini anma gününde neden Atatürk olmuyor.
 
      Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını bir arada tutan hamur ortak değerler vardır. Bunlar  vatanımız, cumhuriyetimiz, Atatürk , Türk bayrağıdır. Milli birlik gününde  Atatürk'ü ne yazık ki hiçbir yerde koymuyorsun  dualarda Atatürk ve Cumhuriyet şehitlerini görmezden geliyorsun.Soma'daki anma etkinliklerinde de meydanda yapılan törende Atatürk büstünün önüne sahne konularak kapatılmış ve onun görülmesi engellenmiş, Atatürk afişi olmadığı halde oraya Türk bayrağından daha büyük Tayyip Erdoğan'ın posteri asılmıştır bu Atatürk'e yapılan büyük saygısızlıktır inkardır.
       Bu zihniyet tarafından Atatürk görmezden geliniyor bu organizasyonu yapanlar bu işte art niyet yok dese de biz onların artık ne kadar art niyetli olduğunu görüyoruz. 
       Atatürk birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan ortak paydamızdır. Osmanlı'nın şatafatlı yaşamı ve kötü yönetimleri ile işgal edildiği bir sırada Osmanlı'nın küllerinden  Kurtuluş Savaşı mücadelesi verip kurtararak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve bizlere devrimlerini gerçekleştirerek güzel bir ülke emanet etmiştir
 
. Bu zihniyet  17 yıldır her defasında Atatürk’ü görmezden gelmeye çalışıyor şimdi burada da aynı şeyi yapılmıştır Soma'daki Devleti yönetenler,atanmışar, seçilmişler ne yazık ki o meydanda Atatürk portresinin olmamasını görmezden gelinmesini,bu duruma bir şekilde tepki göstermeleri gerekirken hepsi sessiz sedasız orada izlemiş ve bunu kabullenmeye çalışmışlardır
.Bu durumun olmasını sağlayan ve sessiz kalanları içime sindirmiyor açıklama yaparak vatandaşlardan özür dilemelerini ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep ediyorum. Bu devran'ın döneceğini bu haksızlık ve saygısızlığın inkarın bir şekilde sorulacağını buradan belirtmek istiyorum.
         Bu vesile ile demokrasimiz ve ülkemiz aleyhine yapılan tüm hain darbe ve girişimlerine karışanların siyasi ayağı dahil tüm yönleriyle cezalandırılmasını, Atatürk silah arakadaşları ve tüm Cumhuriyet Şehitlerimizi ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.Yaşasın Cumhuriyet ,demokrasi ve birlik beraberliğimiz.
 
                                                                                                                                     Abdullah Saka
                                                                                                                             CHP Soma ilçe eski başkanı
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'da 15 Temmuz Dualarla AnıldıÖnceki Haber

Soma'da 15 Temmuz Dualarla Anıldı

Tayini Çıkan Komiserin Arkadaşları Tarafından UğurlandıSonraki Haber

Tayini Çıkan Komiserin Arkadaşları Tara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar