Soma'da Parti-Devleti Çaresizliği Fotoğraflandı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, büyük eleştirilere neden olan Soma Araştırma Komisyonu Raporu’nu Manisa’nın bürokratlarıyla birlikte basın toplantısıyla “tanıtan” AKP Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ’ın tam bir parti-devletine özendiklerini savundu.

 

 

CHP Milletvekili Öz, “230 sayfada en ince ayrıntısı ve belgeleriyle Soma’daki katliamın gerçeklerini yazdık. 908 sayfa boyunca lafı dolandıran, ‘ihmal var’ deyip sorumlu bakanları ve dönemin başbakanını açıklayamayan, maden ruhsatlarının Başbakanda olmasına ses edemeyen, iş güvenliği önlemleri ve denetim eksiklerine ragmen Faruk Çelik’in sorumluluğunu görmezden gelen bu raporu öven AKP heyeti, kalkmış bir de Manisa’da bürokratlarla poz verip rapor tanıtım etkinliği düzenliyor.

 

Manisa’da biz Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart öncesinde, faşizm özentisi parti-devleti adımını çok net gördük. Başbakan sıfatıyla geldiği Valiliğin önüne parti otobüsünü çekip tören mangasını selamlayan Erdoğan’dan sonra, Sayın Yurttaş ve Özdağ da şimdi yanlarına bürokratları almış, Soma raporundan siyaset çıkarmaya çalışıyorlar.

 

Çok değil, bundan birkaç ay önce de bir skandala imza atmışlardı... Üzüm üreticimiz kan ağlarken açıkça üzümcüyle dalga geçen AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Salihli’de İlçe Tarım Müdürü ve TARİŞ Müdürü’yle ortak basın toplantısı yapmaya kalkmış, üzümcümüzün tepkisini çekmişti.

 

        

301 madencimiz ve işşsiz kalmış arkadaşlarına böyle bir hayatı reva gören siyasi anlayış, kalkmış Soma raporuna övgü düzüyor. O raporda bunca acının sorumlusu yazıyor mu, bunca ihmali yaratan madencilik düzenini bugüne kadar kimler oluşturdu, kimler koruyup kolladı, anlatabilecekler mi?

 

Sorumluları açıklayamayan ürkek komisyon raporunu ne diye Aile ve Sosyal Politikalar, AFAD, İl Sağlık, Kamu Hastaneleri ve SGK İl Müdürüyle birlikte  açıklarsınız? Şimdiye kadar hangi acıyı dindirdiniz, hangi uyarımızı zamanında dinlediniz ki, başarılı bir iş yapmış gibi ortalarda geziyorsunuz?

 

Toplantıya çağırılan İl Müdürleri kimin personeli; maaşını devletten mi, AKP örgütlerinden mi alıyorlar? Milletvekilleri siyasi toplantılarında onlara hangi sıfatla arkalarında poz verdiriyorlar? Bağlı oldukları vali ve bakanlar, acaba bu toplantıdan haberdar mı, merak ediyorum.

AKP Milletvekilleri, siz bir siyasi partisiniz, oraya devleti temsil etmeye gitmiyorsunuz!  kişilersiniz. Siz, kamu görevlileri, partiyi değil, devleti temsil ediyorsunuz. Siyaset yapacaksanız safınızı belli edip görevinizden ayrılırsınız. 

 

Anlaşılan, AKP’li vekiller; Soma’da ölüm ilamı çıkan madencimizin ailesine SGK hizmetlerinin sağlanmadığı, geciken torba yüzünden hastane kapılarından kadın ve çocukların geri çevrildiği günleri SGK İl Müdürüne sormamışlar.

 

Anlaşılan, madenden sağ kurtarılan madenci sayısının 486 değil, 584 olduğunu belgelediğimizde bunu Kabul eden ama Komisyon resmi yazıyla bu sayıyı düzeltir misiniz diye sorunca geri adım atan AFAD İl Müdürlüğünü hiç dinlememişler. Yine AFAD’ın kurtarmalar sonrasında ne gibi ciddi kriz hataları yaptığını rapordan görememişler, komisyon tutanaklarına bakamamışlar.

 

Anlaşılan, bu vekiller komisyon raporunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Soma için hala uzun vadeli bir planlama yapmadığını, sadece ilk 2 haftada bölgedeki yardım çalışmalarını yazdığını okumamışlar.

 

Yazıktır… Bürokratların bir acıyı şova dönüştüren siyasi toplantıya alet edilmesi, il ve ilçe başkanları otururken ayakta dikilmeleri, devletin içine düşürüldüğü küçük durumu özetlemekte, faşizan bir parti-devlet fikrini ortaya koymaktadır."

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SOMA ARAŞTIRMA KOMİSYONU RAPORU Önceki Haber

SOMA ARAŞTIRMA KOMİSYONU RAPORU

SOMA DEVLET HASTANESİ HAYAL OLDUSonraki Haber

SOMA DEVLET HASTANESİ HAYAL OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar