Soma'dan Anlamlı Mesaj

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisa'nın Soma ilçesinde, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) tarafından, 29 Ocak 1988'de Yunanistan'da "Türk" adı bulunan derneklerin kapatılmak istenmesi üzerine gösterilen tepkileri ve bunun ikinci yılında Gümülcine’de Türkleri hedef alan saldırıları anma etkinliği düzenledi.

BTTDD Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin ve beraberindeki genel merkez yöneticileri Hasan Küçük, Ahmet Kereci ile Derneğin Soma Şube başkanı Mehmet Akın ve dernek üyelerinin katılımı ile Cengiz Topel meydanında basın açıklaması yapıldı. 

Hüseyin, burada yaptığı açıklamada, 29 Ocak direniş gününün 33. yılında Soma'da bir araya geldiklerini belirterek, " Her var oluş mücadelemiz için farklı yerlerde bir araya geliyoruz. Sesimizi dünyada duyurmak için bir çok etkinlik ve anma programı düzenliyoruz. Çanakkale'den, en batıdan en doğuya gittik Sarıkamış'a. GEçen yıl da Bosna'da 8 bin 372 kişinin katledildiği Srebrenica'da bu etkinliği gerçekleştirdik" dedi.

Yunan iradesinin her ne kadar kendilerini azınlık olarak orada ezmeye çalışsa da, yok saysa da varlıklarını sonsuza kadar sürdüreceklerini kaydeden Hüseyin, "Hep ifade ettik biz iki 29 Ocağımız var. Biri, onbinlerle Gümülcine meydanında tescillediğimiz milli direniş günümüzdür. Diğeri de, 1990 yılında yine bir Cuma gününe denk gelen 29 Ocak'ta Gümülcine'de Cuma Namazında okutacağımız mevlidin provoke edilmesi ile 300'den fazla Türk'ün iş yerinin talan edilmesi ve insanımızın kanın döküldüğü gündür. O gün Batı Trakya Türklerinin Gümülcine'de en büyük mezalimi yaşandı. Biz bunları unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Hüseyin sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'ye kalkıp da insan hakları dersi veremeye kalkanlara, yada kalkıp azınlık hakları konusunda Türkiye adım atmalı, mesafe kat etmeli diyenlere, cevabını biz yaşadıklarımızla veriyoruz. Yunanistan'daki son gelişmelere de baktığımızda, maalesef, Başpiskopos 'un yaptığı açıklama, Müslüman alemine, İslam dünyasına hakarettir. Yunanistan anayasasını ihlal eden açıklamada ne diyor biliyor musunuz? 'İslamiyet dini, bir din değildir. İnananları da, yayılmacılığı örgütleyen siyasi parti sempatizanlarıdır' diyor. Bu hakaret karşısında kendilerini hem özere davet ediyoruz hem de, yunan makamlarının harekete geçerek Başpiskoposun derhal yargılanmasını talep ediyoruz".

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırsal mahalle” olmamız yetmez, köylerimizi tüm haklarıyla geri istiyoruz!Önceki Haber

Kırsal mahalle” olmamız yetmez, köylerim...

HAYAT EVE SIĞAR.AMA YA EKMEK PARASI!Sonraki Haber

HAYAT EVE SIĞAR.AMA YA EKMEK PARASI!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar