Taşıma Su İle Değirmen Dönermi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cenk Yerinin Su Problemi Ne zaman Çözülecek

Manisa'nın soma ilçesinin Cenkyeri Mahallesi’nde 3000 haneli yerleşim yeri taşıma su ile hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. 

Soma'ya bağlı Cenk yeri  Mahallesi’nde  Yaşanan  Su sıkıntısı nedeniyle Manisa büyükşehir ekipleri tarafından tankerlerle  depolara su taşınıyor.  3 bin nüfuslu  Cenk yeri Mahallesi’nde,  Bundan yaklaşık 2 yıl önce Manisa büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi genel müdürü tarafından sondaj açılarak su sorunu çözüldü ifade edilmişti.

  Ancak sorunun tamamen çözülmüş olmadığı görüldü ve gün yüzüne çıktı. Geçici çözüm olarak  Depolara  tankerlerle su taşınarak çözüm aramaya çalışıyor.

  Hava sıcaklıklarının artması  Ülkemizdeki bir korona virüsten in olması ve halkın her an suya ihtiyaç duyduğu bugünlerde su sıkıntısını çekilmesi halkı çileden çıkardı.  Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Cenk yerinde su sıkıntısı tekrar gün yüzüne çıktı. Cenk yeri Sakinleri sürekli kesilen sular yüzünden ellerini bile yıkayamadıklarını dile getirerek yetkililere seslendi.

Koranavirüs tedbirleri kapsamında bol bol suya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Cenk yeri mahallesinde yaşanan su sıkıntısı gündeme bomba gibi düştü.

Bir gelip bir kesilen sular yüzünden ellerini bile doğru bir şekilde yıkayamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri ya susuzluktan ya da virüsten öleceğiz ’dediler.

Mahalle sakinleri tarafından yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi; ‘ Korana virüs nedeni ile bol bol en az 20 saniye ellerinizi yıkayın diyen yetkilileri sanırım Manisa Büyükşehir Belediyesi duymuyor. Sularımız bir kesilip bir geliyor. Sular aktığında ise simsiyah bir su ile karşı karşıyayız. Bu su ile ellerimizi mi yıkayacağız? İçecek miyiz? Temizlik mi yapacağız? Her sene yaz aylarında Cenk yerinde bir su sıkıntısı yaşanıyor. Taşıma tanker suları ile Cenk Yeri’ni idare etmeye çalışıyorlar. Birde başımızda virüs belası var. Şimdi biz mahalle sakinleri ne yapacağız. Yetkililere sesleniyoruz geçici değil kalıcı bir çözüm bulun’

Mahalle Muhtarı Arif  İnan  yaptığı açıklamada biz artık ne yapacağımızı şaşırdık. Su sorununu söylemekten dilimde tüy bitti. Tamam muhtar çözeceğiz deniliyor. Fakat çözüm taşıma su

CHP Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sercan Okur ‘Virüsle mücadele ettiğimiz ve suya daha fazla ihtiyaç duyduğuğumuz bu günlerde koskoca bir mahallenin susuz kalması kabul edilemez ’dedi.

Okur Açıklamasında ‘Cenk yeri Mahallemizde yaşanan su sorununa yerinde şahit oldum.

Korona virüs ile mücadele ettiğimiz ve suya daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde koskoca bir mahallenin susuz kalması, musluklardan çamur akması kabul edilemez.

Bugün yaşanan su sorununun kaynağının Büyükşehir Yasası olduğunu düşünüyorum.

Ne yazık ki MASKİ, daha önce defalarca şikayet edilmesine rağmen su sorununu çözme becerisini gösterememiş.

Büyükşehir Yasasının kapsamı daraltılmalı, Belde Belediyeleri yeniden açılmalıdır ’dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'da Çıkan Silahlı Kavgada 3 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Soma'da Çıkan Silahlı Kavgada 3 Kişi Ya...

3 Maden Sahası İhaleye ÇıkıyorSonraki Haber

3 Maden Sahası İhaleye Çıkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar