T.K.İ Ne Yapmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

                                  T.K.İ Ne Yapmak İstiyor                                                    

         Sözlerime başlarken, tüm dünyayı saran ve şu ana kadar birçok can kaybına sebep olan ülkemizde de hızla ilerleyen korona virüs salgını dolayısıyla, milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Değerli arkadaşlar, sizlerle böyle bir günde bir araya gelmek istemezdik ama durum ciddi. Sizlerin de malumu olduğu üzere geçen yıl Odaş şirketine verilen yerden sonra bir basın açıklaması yapmıştık. Cevap olarak, bizim çalışmadığımız saha olduğunu söylemiştiniz; Fakat inşallah yarın bizim sahamızın da bu şekilde verilmeye kalkılmamasını haykırmıştık. Ama maalesef T.K.İ bugün, bizim çalıştığımız sahalarla uğraşmaya başladı. E.l.İ. markası olan A-panosu güney ve kuzey kısrak dere kömürlerinin açık ocakta bulunan kısımları Kartal ,a-panosu çukur ve Sarıkaya panosunun bir kısmı ihaleye verilmeye çalışılıyor.

Nasıl mı? Biliyorsunuz; Soma kömürleri A.Ş'ye ait olan   Işıklar ocağı T.K.İ şirketi olan yeni Anadolu  madencilik tarafından devir alındı. Devir alan T.K.İ yönetimi bundan pişman olmalı ki, 21 Nisan’da bu ocağı devir etmek için, öncesinde iki defa ihaleye çıkmasına rağmen hiç bir kurum teklif vermemiştir. Bu yüzden üçüncü kez ihaleye çıkıyor.

         Nedir bu ihaleler?

         Birinci ihale; sadece ışıklar ocağı idi

         İkinci ihale Işıklar ocağı ve güney Kısrak dere yeraltı sahası

         Üçüncü ihale ise Işıklar yeraltı ocağı, güney Kısrak dere yeraltı-panosu yeraltı ve yer üstü, Sarıkaya panosunun bir kısmı;

Gördüğünüz gibi her ihalede pastanın dilimi büyüyor.

         Üçüncü ihale de teklif veren çıkmazsa, sayın T.K.İ öbür ihalede herhalde pastayı bütün olarak servise sunacak. Nedir. bu pasta;

E.L.İ , evet E.L.İ ve T.K.İ nin %60 gelirini sağlayan, üreten, ürettiğini  şehrin insanlarıyla paylaşan, ülke ekonomimize katma değer sağlayan, Soma'ya aş, iş, okul, yol, köprü, hava, su olan kısaca Soma'nın kendisi olan işçisiyle emeklisiyle memuru,esnafı,çiftçisi,köylüsü,kadını,çocuğu,ihtiyarı,gençi,işsizi,özeli,kamusu,öğrencisi,evlisi,bekarı kısacası Soma'da nefes alan herkesle ve hatta emekli, Soma’dan taşınan  ''taşına toprağına Allah bereket versin'' diyen emeklilerimizle bir bütün olan kurumumuz. Bu kurum ki Soma’mızın kutsalıdır. Türk milleti de kutsalına el sürdürmez.

                 T.K.İ; Soma’dan elinizi ve kirli emellerinizi çekin. İşçiler olarak çalışmak, üretmek istiyoruz. Sizler diyorsunuz ki dağınık çalışıyorsunuz. Sizleri bir araya toplayacağız. Dağınık çalışmanın sebebi biz miyiz? Yoksa siz misiniz? biz üretmek istiyoruz. Siz ürettirmiyorsunuz. Bizim kömürümüz stokta yanarken redevansla sahaların kömürünü verdiniz. Yani bizim stokumuzdan Termik santralini besleyecek kömürümüz varken başkasının kömürünü pazarladınız. Şimdi E.L.İ nin açık ocak ömrü 10-15 yıl kaldı. Diyorsunuz. Peki bundan sonra ne olacak? diye sorduğumuzda ''bir programımız yok''. Bundan şunu mu anlıyoruz.10-15 yıla kalmaz. ‘biz olursak bu pastayı birilerine ikram ederiz'' mi diyorsunuz.

         Siz E.L.İ ye kafayı takmışsınız anlaşılan. Şunu bilin ki; orası öyle kolay yutulur lokma değildir. Ve bunu da göreceksiniz.

         Siz dağınık çalışmayı kafaya takacağınıza, Odaş firmasına ihalesiz verdiğiniz sahadan, bu firma şu ana kadar bize ne kadar kömür verdi.

Yıllık ne kadar anlaşmanız  var Bu madenci arkadaşlar kömüre hangi makinelerle kaç ayda girdi. Ve üretime başladı. T.K.İ olarak siz  burada kömür olduğunu bilmiyordunuz .Biz  Sarıkaya’daki  makine parkımızla bu kömürü alamaz mıydık? Sizlerin tabiri ile orada düzenli iş ve çalışma yok ya O zaman biz bu kömürü niye alamadık?

         Sayın cumhurbaşkanımız, enerji bakanımız ''milli enerji, millî yakıt, millî kömür'' diye boşuna mı söylüyorlar. Biz kendi personelimize kömür Çıkartırmayıp,bir kenarda oyalıyalım. Saha sınırlarımız içindeki yeri başkasına verelim ve o madenci dehaları üç ayda kömürü çıkarsınlar ve bize satsınlar.

         Şimdi sizin T.K.İ'ye sesleniyorum .Soma’nın  kutsallarına dokunulduğunda tek vücut olan ve bu konularda çok hassas bir yöredir. Daha 6 yıl önce 301 maden şehidi vermiş bir yerdir. Bizim işimizle, aşımızla oynamayın. E.L.İ  demek Soma demektir. Binlerce kişi direkt veya dolaylı olarak E.L.İ üzerinden ekmek yemektedir. elinizi eteğinizi bizim üzerimizden çekin, kirli düşünceleriniz asla emeline ulaşamayacaktır.

         Biz Maden İş camiası olarak sonuna  kadar mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Bu mücadelede de başta milletvekilimiz Mehmet Ali Özkan ve diğer Manisa milletvekillerimizin, siyasi partilerimizin, tüm derneklerimizin, diğer sivil toplum örgütlerimizin, emeklilerimizin,köylümüzün,esnafımızın,memurumuzun kısacası tüm Soma halkının yanımızda olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Soma halkını ve kamuoyunu bilgilendirmeyi bir borç bilip, saygı  ve selamlarımız tüm çalışanlarımıza ve soma halkına sağlıklı günler diliyoruz

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehirler Arası 30 İl ve Zonguldak İline Giriş Çıkış DurdurulduÖnceki Haber

Şehirler Arası 30 İl ve Zonguldak İline...

İhtiyar Delikanlılar COVİD 19 YendiSonraki Haber

İhtiyar Delikanlılar COVİD 19 Yendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar