İhtiyar Delikanlılar COVİD 19 Yendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhtiyar Delikanlılar COVİD 19 Yendi

Kırkağaç Devlet Hastanesi’nde COVİD19 teşhisi konduktan sonra solunum sıkıntısının artması ve yoğun bakım ihtiyacı olabileceği için Soma Devlet Hastanesi’ ne sevk edilen 87 yaşındaki Mustafa Manisalı tedavinin 8. gününde genel durumunun düzelmesi ve test sonucunun negatif gelmesi sonrasında takip ve tedavisini üstlenen Dr Özlem Demir tarafından taburcu edilmiştir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Demir hastanın bypas ameliyatı geçirmiş olduğunu ve kalp yetmezliği hastası olduğunu ancak direncinin güçlü olması ve tedaviye erken başlanması nedeniyle kısa sürede iyileştiğini belirtti.
87 yaşında olan diğer hasta Mehmet Yeşil ise Atrial Fibrilasyon ve Kalp Yetmezliği hastalığı nedeniyle kullanmış olduğu Kumadin isimli ilacı fazla kullandığı için mide kanaması geçirdi ve Soma Devlet Hastanesi’ne mide kanaması ile başvurdu. Yoğun bakımda tedavisi sürerken ateşinin çıkması nedeniyle yapılan testlerinde COVİD19 pozitifliği saptandı. 87 yaşındaki Yeşil, tedavisinin 15. gününde şikayetlerinin düzelmesi ve test sonucunun negatif tespit edilmesi sonrasında takip ve tedavisini yapan iç hastalıkları uzmanı Dr. Volkan Kurtoğlu tarafından taburcu edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm.Dr.Ali Osman Çağlayan, “Hastalarımız 87 yaşında olmalarına ve eşlik eden kronik hastalıklarına rağmen COVİD19 hastalığını doktorlarımızın ve sağlık ekibimizin çabaları ile yenmeyi başarmışlardır. Bu hastalık yenilmeyecek bir hastalık değildir. Hastalığa yakalanan hastalarımızın tedavilerini yapmak için doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız canla başla 7/24 çalışıyorlar ve bu süreçte zaman zaman sevdiklerinden bile uzak kalıyorlar. Sizlerden tek isteğimiz hastalıktan korunmak için gerekli önlemleri almanızdır. Ellerinizi yıkayın,sosyal mesafeyi(en az 1,5 metere ) koruyun ve mutlaka maske kullanarak dışarıya çıkın ve en önemlisi zorunlu durumlar dışında evde kalın.” dedi.

Başhekim Çağlayan, Soma Devlet Hastanesinde tedavi olarak taburcu olan hastaların sayısının 14’e yükseldiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.K.İ Ne Yapmak istiyorÖnceki Haber

T.K.İ Ne Yapmak istiyor

81 iL Valiliğine Genelge GönderildiSonraki Haber

81 iL Valiliğine Genelge Gönderildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar