DÜRÜST KAPILARI HALKA AÇIK BELEDİYE İÇİN VARMISINIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0

             Somamızı Milli Görüşün örnek belediyesi, örnek ilçesi olarak öne çıkarmak istiyoruz. 1969 yılında siyasi hayatta mücadelesine başlayan milli görüşün en büyük ve en önemli icraatları yerel yönetimlerde ki başarısıdır. Biz böyle bir partiden aday olmaktan ötürü kendimizi şanslı kabul etmekteyiz. Halkımızın tamamına yakının teveccühünü almış, kazanmış olduğu hiçbir yerel yönetimde adını yolsuzluklara, usulsüzlüklere bulaştırmamış başarıyı esas almış bir partiden aday olmak bizi diğer rakiplerimize karşı bu hizmet yarışında bir adım öne çıkartmaktadır. Millî Görüş belediyeciliğinin amacı, huzur ve güven ortamının sağlandığı yaşanabilir kentler oluşturmaktır.

             Peki nedir milli görüş belediyeciliğinin başarı sırrı; Belediye başkanları Önce ülkelerini çok seviyorlardı. İdare ettikleri insanları kardeş gözüyle bakıyor, başkanlık görevinin bir “emanet” olduğuna inanıyorlardı. Ayakları bu topraklara basan Millî Görüş zihniyetine sahiptiler.

             Belediyelerin kapıları ardına kadar açıldı. Halk, belediyeyi kendi evi gibi görüp sahiplenmeye başladı. Halk ve yöneticiler arasında sevgi ve gönül bağı kuruldu. Huzur ve mutluluk iklimi oluştu.

             Belediye hizmetlerini verimsiz hale getiren en büyük mikrop rüşvet ve yolsuzluktur. Millî Görüşçü belediyeler bu problemi, bir Hadis-i Şerif mealini belediyenin görülebilecek bir yerine koyarak çözdüler: “Rüşvet alan da, veren de mel’undur.”

              Daha belediyeye girerken bu sözü gören başkan rüşveti aklına bile getiremiyor, hiçbir vatandaş rüşvet teklifine cesaret edemiyordu. Bu söz, Millî Görüş belediyeciliğinde yolsuzluğun kökünü kurutan bir devrim oldu.

               1990’lı yılların başlarına gelindiğinde belediyecilik çıkmaza girmiş, Türkiye’ye yakışmayan manzaralar ortaya çıkmıştı. Vurgun, soygun, talan, beceriksizlik ve suistimaller neticesinde, aylarca parasını alamayan işçiler greve gitmiş, memurlar iş yavaşlatmış, araç gereç ve binalar haciz memurları tarafından mühürlenmiş, gelirlere tedbir konulmuş, çöpler toplanamadığından kentler kokuşmuş, üçüncü dünya ülkelerinde görülebilecek çöplük patlamaları yaşanmış, sinek orduları sokakları teslim almış, pis hava yüzünden sokağa çıkılamaz olmuş, yeşil doku mahvolmuş, çamur ve çukurlar sebebiyle yollar tarlaya dönmüş, sular altın damlası kadar kıymetlenmiş, belediyecilik ölmüştü. Bu manzaranın müsebbibi olmuş partiler halk tarafından cezalandırılmış ve başta metropoller olmak üzere yerel yönetimler Milli Görüş’e teslim edilmiştir. Çare Milli Görüştür. Milli Görüş belediyeleri beldelerde bile o dönemde yaygın olmayan asfalt ve parke taşı şantiyeleri, özel okulları, hastane işletmeleri ile kendi bütçesini oluşturmuştur. Maalesef AKP belediyeleri bu Milli Görüş belediyeciliğinin başarıları ile reklam yapmalarına rağmen 1990 yılların zihniyeti ile yerel yönetimleri bir rant alanına dönüştürmüştür.

    Buradan siz sevgili hemşerilerimin ve sayın Genel başkanımın önünde şu müjdelerimi vermek istiyorum

1-            Öncelikle belediyecilikte adil bir yönetim anlayışı getireceğiz. Adil düzen ismi bizle özleşmiş olup Soma’mızda yerel yönetimlerden yararlanma açısından adil bir yönetim anlayışı uygulanacak ve Soma’mızda Atatürk Cd, hürriyet bulvarı hangi hizmetlerden yararlanıyorsa Esentepe, Samsacı, Karamanlı mahalleleri de aynı kalite hizmetlerinden yararlanacaktır. Hizmetin şehrimizde eşit bir şekilde dağıtımı sağlanacaktır.

 

2-            Bu seçim dönemi ziyaretlerimizde daha net gördük ki Kozmopolit bir yapıya sahip Soma’mızda birçok derneğimiz mevcuttur. Bu dernekler sayesinde ekmek parası kazanmaya gelen gurbetçi kardeşlerimiz Soma’mıza rahatça entegre olabilmektedir.                                   

            5393 sayılı Belediye kanun u 13. maddesine göre herkes ikamet ettiği beldenin hemşerisidir. Hemşerilerin belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye faaliyetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır. Bizim yönetim anlayışımız daha katılımcı bir anlayışı içermektedir. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, isim olarak saymak gerekirse Ertuğrul Gazi Derneği, Batı Trakyalılar derneği, Ordulular, Kütahyalılar dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlarımız nezih bir mekana çalışma, sosyal faaliyetlerini icra etme imkanına kavuşmuşlardır. Bina yapıları misafirhaneleri birçok ilçeyi bırakın, İle bile örnek olabilecek konumdadır. Emeği geçen belediye yetkileri başta olmak üzere herkese teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Lakin bu nezih mekanlar bizce bir takım etnik ve memleket unsuru açısında iyi olmakla beraber Soma’mızda tek ses tek yürek olma açısından yetersizdir. Biz somamızda adı olan ama kendi olmayan Kent Konseyini daha katılımcı aktif bir hale getireceğiz. Halk meclisi kuracağız ve bu halk meclisinin çekirdeğini Somamızda faaliyet gösteren derneklerimiz oluşturacaktır. Halk Meclisi Başkanı ve idari yönetimi Soma’mızda söz sahibi olmakla beraber yerel siyasilerinin birçok yükünü hafifletecek, sorunların çözümünün iktidar partilerinin teşkilat binaları olamayacağını en iyi şekilde gösterecektir. Bizle beraber artık sorunların çözümü seçilmişlerin vicdanı değil, halkın katılımcı iradesi olacaktır.

 

3-            Ülkemizde olduğu gibi Soma’mızda da işsizlik sorunu mevcuttur. İş sahaları olarak yer altı maden ocakları gösterilmekte gençlerin iş beğenmediği vurgulanmaktadır. Teknik lisede iyi bir eğitim almış kalifiye nice gencimiz mesleğini yapamamakta yer altı işçisi olarak çalışmaktadır. Halbuki Soma’mız bir işçi kentidir. Genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahiptir. İşsizliğin çözümü üretimdir, sanayidir. Soma’nın ihtiyacı ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİDİR. Organize Sanayi Bölgesi hususunda ilçemizde daha önce çalışmalar olmuş ve 2003 yılında Türkiye Yatırım Haritasına girmiş maalesef on bir yıldır tek bir çivi çakılmamıştır. Bu hususta emeği geçen belediye yetkililerimize ve o dönemim Soma Ticaret Odası yönetimine teşekkürü bir borç bilirim, biz bayrağı yerde bırakmayacağız ve 7.500 dekarlık arazisi ile 2003 yılında Türkiye Yatırım Haritasına girmiş Soma Organize Sanayini kurmak çok şükür bize nasip olacak

 

4-            Soma’mızın en önemli problemlerinden olan Yol sıkıntısını biz dile getirdik. Somamızın yollarının alt yapı problemini ancak biz çözeriz. Yağmur suyu ile evsel atıklar, aynı rögara gitmektedir. Bu sebeple de sıkıntı yaşanmaktadır. Evsel atık ile yağmur suyu hattını ayıracağız. Somamızda yapay göletler oluşmayacak Atatürk cd beşyol  mevkiinden aşağıya dere yatağına dönüşmeyecek. Bu alt yapı yatırımları bitirildikten sonra birinci sınıf asfalt ile Soma’mız sadece ana caddeleri ile değil tüm cadde ve sokakları ile yeniden inşa edilecektir.

 

5-            İlçemizde başta Karamanlı ve Samsacı Mahalleleri olmak üzere ekonomik ömrünü tamamlamış binaları yaşam alanlarına dönüştürüp müteahhidini ve komşusunu seçebileceği, rant merkezli değil hak merkezli KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ biz sağlayacağız.

 

6-            Karamanlı mahallesinde Soma’ya hakim bir sırt üzerine işletmesi belediyemize ait olacak otantik bir restoran ve cafe ile hem Soma manzarası eşliğinde bir keyif yaşatacağız hem de Karamanlı Mahallesine ailecek gidilebilecek ticari alanlar kazandıracağız. Bu ticari alanlar ve yatırımlar ile Karamanlı Mahallesinin umudu ve tek ilacı olacağız.

 

7-            Tüm cenaze işlemleri ücretsiz olacak belediyemiz tarafından karşılanacak ve şehir mezarlılığımız düzenlenerek tek tip bir kaliteye kavuşturulacaktır. Mezarlıklarımız Çanakkale şehitliğini aratmayacak mezarlığın yanından geçen yolcuların “..şu mesire yerinde mola verelim..” diyebileceği mekanlar haline dönüştüreceğiz.

 

8-            Soma’mız için hayati bir önem taşıyan ve en büyük projemiz olan B.I.S ni biz en verimli şekilde hayata geçireceğiz. Böyle bir projeye imza atan, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmakla beraber bu projenin 2010 yılı mart ayında imza altına alınmış olduğunu, S.E.A.Ş. tarafından 2011 yılı aralık ayı sonunda sıcak su hattını santral dışına çıkarılacağını ve 2012 haziran ayı sonunda ise sıcak su alımının Soma Belediyesi tarafından başlanacağının protokolde yer aldığını hatırlatmak isterim. Biz projenin önemini biliyoruz ve projenin 22.000 konut kapasiteye çıkarılmasını öncelikli mesele görüyor ve seçilir seçilmez bu işe başlayacağımızı taahhüt ediyoruz.

 

9-            Soma’mızda birisi yapay gölet içermekle beraber 3 adet büyük park ve hayvanat bahçesi sözünü buradan tüm Somalılara söz veriyorum.

 

10-         Her sene kurban bayramında gündeme gelen akabinde unutulan hayvan pazarını Soma’mıza yakışacak şekilde düzenleyeceğiz.

 

11-         Geleceğimizin teminatı gençlerimizin nezih ortamlarda erdemli ve sorumlu bireyler olması için gençlik merkezi kuracağız. Dikili sahilinde anlaşmalı kamplarımız ile gençlerin su sporları başta olmak üzere sportif faaliyetler ile sağlıklı, kaliteli bir yaşantıya sahip olmalarını sağlayacağız.

MİLLETİN DE, SOMA DA TEK ŞANSI SAADET PARTİSİ’DİR.

          Millî Görüş’ün muhterem lideri Erbakan Hoca her fırsatta şöyle derdi: “Millî Görüş ihtiyarî (isteğe bağlı) bir tercih değil, mecburî istikamettir. Bütün engelleri Millî Görüş’ümüzle aşacağız.”

          Şeffaf yönetim anlayışıyla, har vurup harman savurmayan yönetim anlayışıyla, sadece birilerinin cebini doldurmamak için 2014 yılı belediye seçimlerinde yönetime en iddialı şekilde talibiz. Gayemiz birilerini kazandırmak değil, mutluluğu hep beraber paylaşmaktır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmar Yasası Değil Rant Yasası!Önceki Haber

İmar Yasası Değil Rant Yasası!

Saadet Partisi Genel Başkanı Somada KonuştuSonraki Haber

Saadet Partisi Genel Başkanı Somada Konu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar